Pokaż wyniki od 1 do 2 z 2

Wątek: DPP - problemy z wyostrzaniem.

Domyślnie DPP - problemy z wyostrzaniem.

witam serdecznie!

pisze, gdyż mam pewien dziwny problem odnośnie programu DPP. przy obróbce plików .jpg (głównie kontrast i ostrość) oraz po uruchomieniu opcji "batch" pliki zapisywane sa bez zmian (wciąż nieostre, mało kontrastowe). po wejściu przez dpp w każdy początkowy plik zmiany sa widoczne jednak w zapisanych plikach nie. próbowałem juz odświeżanie, nadal nic. czy może to byc wada oprogramowania (wersja2.2).
    prosze o wskazówki, bądź ewentualnie doradzenie innego programu.

Łukasz
    LukaszU

|aparat na zęby|

Bywalec
    Miasto
    KORD / IL - US

Domyślnie

Poniewaz ten program dopuki mu nie kazesz nie zapisze zmian w pliku (zmiany pamieta w dodatkowym pliku gdzies w folderach tego programu nie wiem dokladnie bo uzywam do "strojenia" zdjecia PS-a ale chyba z rozszerzeniem *.vrd jako "recipe" ). Ale przeciez po edycji zdjecia program pyta sie czy zapisac zmiany ( to pamietam bo czasami obracam zdjecie) . Swoja droga mi betch zawsze dzialal bezblednie (tylko zmniejszam rozmiar i poostrzam).
    W Photoshopie sa takie funkcje , ale z ostrzeniem trzeba uwazac bo szumow doklada...
    Pozdrawiam
    airliners.net
    50D + BG-E2 + 70D
    + 17-40 L USM + 50 f1.8 STM + 24-105 L IS USM + EF 100-400 L IS USM + Sigma 150-600 S + SpeedLite 430EX

Uprawnienia umieszczania postów