Czy jest na sali ktokolwiek, kto porysował LCD? Używam 20D od blisko 3 lat i nie ma nawet najmniejszej ryski.
Czy jest na sali ktokolwiek, kto porysował LCD? Używam 20D od blisko 3 lat i nie ma nawet najmniejszej ryski.
BYKOM STOP - poprawna pisownia i ortografia w internecie
Mi się udało zrobić rysę. Jak dobrze pamiętam to było to jak wspinałem się na drzewo
A ja zakupiłem na swojego 400D w Saturnie na dziale z artykułami foto taką folię ochronną na ekran LCD i jest taka jak by jej w ogóle nie było czyli nie rzuca mi się za bardzo w oczy, nie przeszkadza, nie odkleja się, a chroni bardzo skutecznie przed zarysowaniami.
Koszt zakupu to około 5 zł w komplecie 2szt. takowej folii.
www.image-sport.net moja www
www.imagesport.digart.pl prace
www.facebook.com/imagesportnet
7D,400D/17-50 f2.8/70-200 f4L/50 f1.8II/580EXII/Tamrac Expedition7
i cytat z aukcji:
wkrotce wyswietlacze beda chronione lepiej niz najslawniejsze VIP-yChroni wyświetlacz przed promieniowaniem UV.![]()
sam kiedys mialem takie skladane g**o bo nie moglem nigdzie muszli ocznej dostac.. jak tylko ja kupilem, oslonka zaczela oslaniac najglebsze dno szufklady ;-) .. to bylo w 350d.. teraz foce 40'tka gdzie ekran jest rozmiarow malego kina domowego i tak samo dynda mi czy bedzie chroniony czy nie.. bez przesady z tym chronieniem wszystkiego - soczewki, wyswietlacze a teraz juz i cale body przez jakies "camera armor".. robic zdjecia mosci panowie a nie chronic, chuchac, dmuchac, piescic bo to w dluzszej perspektywie niezdrowe moze byc![]()
Ostatnio edytowane przez Kubak82 ; 17-01-2008 o 09:45
Szczerze mówiąc zakupiłem ten "wynalazek" w foto-tipie służący jako osłona na LCD i wielce się naciołem z tego powodu iż były to pieniądze wyrzucone w błoto z tego powodu iż (może trafiłem na taki egzemplarz, choć nie wydaje mi się) iż osłona nie pasowała tzn. odstawała, skrzypiała - plastik badziewny, a obsługa aparatu z tą osłoną to droga przez męke. Stanowczo odradzam tego typu wynalazki, a już napewno te proponowane w foto-tipie.
m_o_b_y
--------------------------------------------------------
Poszedłem w lewo, chociaż mogłem pójść i w prawo.
Witold Gombrowicz
Ja mam folię naklejoną rok temu i przylega tak dobrze jakoby jej nie było. Na folii mam jedną dość głęboką rysę, zakładam, że gdyby jej nie było to bym tą rysę miał LCD, chociaż mogę się mylić, bo tworzywo na ekranie może być twardsze. Tak czy siak folię mam i jak mi się poniszczy nakleję drugą. Koszt żaden, a aparat zdarza mi się kłaść w różne miejsca i wolę potem tego nie żałować.
Pozdrawiam
Marek/Biperek