Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 22

Wątek: wada wzroku-korekcja

Cool wada wzroku-korekcja

Chcialem sie Was zapytac czy da sie jakos dorobic u optyka soczewke korygujaca wade wzroku.

Rozwijajac temat:

w prawym oku mam -1,75... niestety astygmatyzm. Potrzebuje szklo z tzw. cylindrem 180 stopni.

czy ktos z Was sobie z tym poradzil?
    Ogladalem dzis nakladke na wizjer o symbolu EB, niestety nie mieli zadnych soczewek, zeby zobaczyc jak to jest zbudowane (mocowanie soczewki w nakladce)
    chcialem udac sie do optyka w celu dorobienia takiej soczewki pod moja wade wzroku.

ktos cos takiego robil? zalezy mi na tym dosc mocno.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bydgoszcz.

Domyślnie

Czegos nie rozumiem.Nie znam sie chyba za bardzo,ale w związku z tym sie wypowiem.Pewno ktoś kto wie naprawdę wyjasni [Mówię o astygmatyzmie.].Wg. mnie wystarczy fotografować z jednym okiem zamkniętym.[tym co nie patrzy w wizjer].Pozdrawiam

Domyślnie

niestety nie jest tak kolorowo.

traffic
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ABJ Zobacz posta
    niestety nie jest tak kolorowo.
    Zdadza się, sam mam astygmatyzm. Powinienem nosić okulary niestety leżą w szufladzie. Ostatnio zacząłem robić zdjęcia manualnymi obiektywami m42 i naprawdę cięzko jest trafić z ostrością w punkt. Troszkę pomagają okulary ale za to wygoda pracy spada. Chętnie bym się dowiedział czy istnieje możliwość dorobienia odpowiedniej soczewki i zalożenie jej na wizjer.

Bywalec Awatar krzypol
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Też posiadam tę wadę wzroku, ale bez okularów się nie obejdę. Kiedyś miałem taki problem jak koledzy. Zmieniłem puszkę z 350D na 40D i teraz już problemu nie mam. W wizjerze widzę cały obraz i "drabinkę".

Pełne uzależnienie Awatar arturs
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Ja mam dużą wadę (ponad minus 6,5) - i na focenie idealne są soczewki kontaktowe - przez 20 lat noszenia okularów nie wyobrażałem sobie jak można sobie wpychać coś do oka - po paru dniach prób okazało się całkiem wygodne.. nie wiem tylko czy są szkła kontaktowe korygujące astygmatyzm
    5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|

traffic
    Guest

Domyślnie

są szkła korygujące astygmatyzm ale niestety sa bardzo drogie, jak narazie nie stac mnie na nie

Domyślnie

soczewki kontaktowe nie wchodza w gre, chce zrobic nakladke na wizjer z soczewka korygujaca moja wade wzroku, jesli macie jakies zdjecia jak to wyglada w kawalkach, to prosze wrzuccie tutaj.
    dziekuje

Pełne uzależnienie Awatar minek
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

A nie możesz po prostu w okularach?

Domyślnie

cholernie niewygodnie :/

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów