Strona 4 z 6 PierwszyPierwszy ... 23456 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 54

Wątek: 70-200/4 IS vs 135/2,0 - hm...

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bydgoszcz.

Domyślnie

Zdania sa zbiezne, a nawet identyczne.Panorama to niekoniecznie Bitwa Racławicka,to również lot Ju 87,[Stukas , gdyby np. user np. Muflon nie wiedział] po przejsciu na plecy.To przejscie do lotu na plecach dotyczy bombowca nurkujacego, [zeby nie było nieporozumień] Pozdrawiam Usera Muflon.
    [Sorry, ale ja lubię uśmiech.]proszę odróżnic pionowy lub poziomy KADR ,od prowadzenia obiektu który fotografujemy, w ruchu pionowym,poziomym.jeżeli trzymamy nieruchomo [wg. nas]aparat [modelka stoi ]ręce drżą [Wszak wiemy jakie śliczne są modelki],od likwidowania tego zjawiska oprócz krotkich czasów jest IS pkt1.[sa inne sposoby niestety nie wbudowane w aparat, aczkolwiek wbudowane w "body "] Jezeli panoramujemy w pionie czy poziomie [np. modelka spada z balkonu]lub [ biegnie po piwo ] jest pkt.2.You understand ?
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Zdania są identyczne.[Przepraszam za swoiste poczucie humoru.] Jest tak.Modelka stoi.Patrzymy.Zaczynają się nam trząsć ręce .Właczamy pkt 1.
    Sytuacja inna: pani ktora pozowała spada z balkonu lub biegnie po piwo.włączamy pkt 2.You understand [czy kurcze nie]Pozdrawiam.
    Cytat Zamieszczone przez janmar Zobacz posta
    Zdania sa zbiezne, a nawet identyczne.Panorama to niekoniecznie Bitwa Racławicka,to również lot Ju 87,[Stukas , gdyby np. user np. Muflon nie wiedział] po przejsciu na plecy.To przejscie do lotu na plecach dotyczy bombowca nurkujacego, [zeby nie było nieporozumień] Pozdrawiam Usera Muflon.
    [Sorry, ale ja lubię uśmiech.]proszę odróżnic pionowy lub poziomy KADR ,od prowadzenia obiektu który fotografujemy, w ruchu pionowym,poziomym.jeżeli trzymamy nieruchomo [wg. nas]aparat [modelka stoi ]ręce drżą [Wszak wiemy jakie śliczne są modelki],od likwidowania tego zjawiska oprócz krotkich czasów jest IS pkt1.[sa inne sposoby niestety nie wbudowane w aparat, aczkolwiek wbudowane w "body "] Jezeli panoramujemy w pionie czy poziomie [np. modelka spada z balkonu]lub [ biegnie po piwo ] jest pkt.2.You understand ?
    Zdania są identyczne.[Przepraszam za swoiste poczucie humoru.] Jest tak.Modelka stoi.Patrzymy.Zaczynają się nam trząsć ręce .Właczamy pkt 1.
    Sytuacja inna: pani ktora pozowała spada z balkonu lub biegnie po piwo.włączamy pkt 2.You understand [czy kurcze nie]Pozdrawiam.
    a to czy KADR jest pionowy czy pionowy to inny temat.
    Ostatnio edytowane przez janmar ; 12-01-2008 o 05:24 Powód: Automerged Doublepost

Pełne uzależnienie Awatar arturs
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Anna12_03 Zobacz posta
    To znaczy że 2 sluży do zdjęć w pionie i w poziomie ale do panoramy ?
    Widzę że są tu rozbieżne zdania pomiędzy artusem a janmarem .
    To jak to wlaściwie jest ?
    Zdania są raczej zbieżne - i nie do panoramy tylko do panoramowania a to istotna różnica (patrz przykład w poprzednim moim poście). Kwestia taka że ja nie jestem pewny czy szkło wie w którą stronę poruszamy aparatem specjalnie a w którą są to drgania mimowolne (a w związku z tym czy mode 2 nie będzie działał tylko gdy aparat trzymamy poziomo), a Marek pisze że aparat sam to "wyczuje" czyli że w mode 2 można panoramować (a nie robić panoramy) trzymając aparat zarówno w pionie jak i poziomie.
    Zresztą jutro szykuje mi się pierwsze wyjście z tym szkłem na zdjęcia więc jak będzie okazja to sprawdzę..

Pozdr
    Artur

P.S. Marku o tej godzinie to się śpi a nie rozmyśla o modelkach
    Ostatnio edytowane przez arturs ; 12-01-2008 o 17:37
    5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|

Coś już napisał
    Miasto
    Katowice

Domyślnie

Jak będziesz mial już zdjęcia to proszę o sample z plenerku tym obiektywem .
    Pozdrawiam

Coś już napisał
    Miasto
    Katowice

Domyślnie

Z tego co zrozumialam to tryb 2 używa sie do sledzenia obiektu i wtedy stabilizacja dziala tylko w poziomie , czy w pionie również można używać?
    Pozdrawiam

Pełne uzależnienie Awatar koraf
    Miasto
    Legnica

Domyślnie

Dla mnie też stałka ostrzejsza w testach a w praktyce 135/2 na 5d jest super i pewnie zjadłoby 70-200/4 na śniadanie :-P

Pełne uzależnienie Awatar m_o_b_y
    Miasto
    Wa-wa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez koraf Zobacz posta
    Dla mnie też stałka ostrzejsza w testach a w praktyce 135/2 na 5d jest super i pewnie zjadłoby 70-200/4 na śniadanie :-P
    Oprócz ostrości liczy się jeszcze parę innych rzeczy.
    Gdy na przykład nie ma do obiektu dostępu Ty zrobisz mało ciekawe zdjęcie z oddali, a posiadacz 70-200 zrobi zbliżenie.
    Gdyby istniał jakiś jeden idealny typ obiektywu, to nie produkowano by kilkudziesięciu typów, tak więc ostrożnie z tym zjadaniem.
    Pozdrówka
    m_o_b_y
    --------------------------------------------------------
    Poszedłem w lewo, chociaż mogłem pójść i w prawo.
    Witold Gombrowicz

Pełne uzależnienie Awatar Arkan
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez koraf Zobacz posta
    Jeśli nadal mówimy o wersji IS, to się możesz z tym śniadadanie lekko przeliczyć - szczególnie jeśli mówimy o praktyce, a nie fotorafowaniu tablic testowych ze statywu.
    Pentax K-5 II, Leica M9

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bydgoszcz.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez arturs Zobacz posta

P.S. Marku o tej godzinie to się śpi a nie rozmyśla o modelkach
    Oj,muszę Ci przyznac rację...Pozdrawiam:smile:

Początki nałogu

Domyślnie

A ja pytanie mam odnosnie jakosci 70-200 4L is vs "bez is"...czy jakosc zdjec tych obiektywow jest taka sama i roznia sie tylko stabilizacja? Pytam bo glownie zalezy mi na jakosci obrazu wiec za stabilizacje nie chce mi sie placic dodatkowych 2000zl...

Bywalec Awatar Nevermind

Domyślnie

Oj różnią róznią
    Power of L lenses

Strona 4 z 6 PierwszyPierwszy ... 23456 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów