Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 24

Wątek: maxcell czy mexcell?

Coś już napisał Awatar nero30
    Miasto
    Lublin

Domyślnie maxcell czy mexcell?

Mam pytanie, może banalne ale nie daje mi to spokoju. Chcę kupić 20 szt akumulatorków firmy ... i tu pojawił się problem. Zawsze myślałem że mam stare aku. firmy maxcell i jakież było moje zdziwienie jak odkryłem że są to mexcell-e. Na allegro akumulatory te występują także pod 2 nazwami!!. Czy to są 2 marki tej samej firmy czy ktoś podrabia maxcell-e albo odwrotnie? Jakie w końcu są bardziej wartościowe ? czy nie ma to zupełnie różnicy ? na tym koniec banalnych pytań. Pozdrawiam serdecznie i dzięki za opinie.

canon A-1; FD 50 1,8; canon 5d mk2, minolta 505 si super; EF 24-105; EF 85 1,8; 70-200; 580ex

Pełne uzależnienie Awatar Kolaj
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Hmm, podrabiać Maxcelle... co za upadek. Mam 2 takie akumulatorki i oba razem w gripie trzymają gorzej niż JEDEN oryginalny. Masz jakiś link do tych Mexów?
    BYKOM STOP - poprawna pisownia i ortografia w internecie

Miasto
    Lublin

canon A-1; FD 50 1,8; canon 5d mk2, minolta 505 si super; EF 24-105; EF 85 1,8; 70-200; 580ex

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

3800 mAh? Zgadnij, dlaczego żaden markowy akumulatorek nie ma takiej pojemności?

Cenzor Awatar MacGyver
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolaj Zobacz posta
    3800 mAh? Zgadnij, dlaczego żaden markowy akumulatorek nie ma takiej pojemności?
    A przy tym jaka cena, rewelacja :-D
    Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj

Pełne uzależnienie
    Miasto
    3city

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez nero30 Zobacz posta
    Mam pytanie, może banalne ale nie daje mi to spokoju. Chcę kupić 20 szt akumulatorków firmy ... i tu pojawił się problem. Zawsze myślałem że mam stare aku. firmy maxcell i jakież było moje zdziwienie jak odkryłem że są to mexcell-e. Na allegro akumulatory te występują także pod 2 nazwami!!. Czy to są 2 marki tej samej firmy czy ktoś podrabia maxcell-e albo odwrotnie? Jakie w końcu są bardziej wartościowe ? czy nie ma to zupełnie różnicy ? na tym koniec banalnych pytań. Pozdrawiam serdecznie i dzięki za opinie.
    lepiej kup 6-8 akumulatorków marki hahnel lub hama. Żeby załadować 30 szt to dużo czasu albo dużo ładowarek potrzeba :P a i tak razem wzięte pewnie będą trzymać krócej niż 8szt tych które polecam. Czasami warto postawić na jakość, nie na ilość.

Pozdrawiam,

P.S. po co kupować lustrzanke skoro można za jej cenę kupić 10małpek z matrycami o wyższej rozdzielczości (masz 30d, sytuacja podobna).
    Ostatnio edytowane przez robgr85 ; 08-01-2008 o 12:28
    Loty widokowe nad morzem - teraz mnie pochłaniają, 1Ds kurzy się na półce...

Miasto
    Lublin

Domyślnie

przecież swego czasu rozpisywano się nad jakością maxcell-i dlatego w takim baranim pędzie gnany opiniami kolegów z forum kupiłem wcześniej właśnie takie Aku, teraz chcę dokupić bo mam kilka lamp systemowych i 2 komplety to aku to mało, więc nie potrzebuję zgryźliwych ale fachowych podpowiedzi

Pełne uzależnienie Awatar wojkij
    Miasto
    Meksyk Europy

Domyślnie

http://www.allegro.pl/show_user.php?uid=5680245 Tu masz sprawdzonego sprzedawce.

A co do nazwy to pewnie inny chinski producent chce sie podpiac pod jakosc i bylo nie bylo sprawdzona marke. Mi trzymaja identycznie co hanhel i orginaly canona.

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Nero, ale o jakiej zgryźliwości mówisz? Zwracamy Ci uwagę na nierealną pojemność i cenę. Ponadto sam sparzyłem się na aku Maxcell, o czym Ci napisałem. To też zgryźliwość?

Osobiście do lampy błyskowej używam akumulatorków Sanyo 2500 mAh i mogę je polecić. Sprawdzałem tę pojemność ładowarką BC-700 i nie jest naciągana. Jeżeli zależy Ci na tym, żeby przez dłuuugi czas (wiele tygodni) naładowana bateria się samoczynnie nie rozładowywała, to wybierz model Sanyo Eneloop. Mają mniejszą pojemność (2000 mAh) ale prawie nie mają upływności.

Miasto
    Lublin

Domyślnie

dzięki serdeczne, to może ktoś powie do jakiej maxymalnej pojemności można spokojnie brać aku? a powyżej jakiej to już tylko "chwyt marketingowy"

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów