Pokaż wyniki od 1 do 10 z 151

Wątek: drukowanie zdjęć - papiery

Mieszany widok

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez KuchateK
    Tak ma byc... Czarny to tylko lekki dodatek. Wymieszanie cmy daje juz bardzo gleboki braz, wiec tego czarnego wcale nie trzeba tak wiele do pelnej czerni.
    no to spoko...

jeszcze tylko w poniedzialek zamowie pare zapasowych tuszy i jakies papiery do eksperymentow (1,75 za arkusz to troche duzo jednak) i chyba sobie portfolio przedrukuje

fajna sprawa
    www albo tez flickr

Moderator Awatar Janusz Body
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk
    ,,, jakies papiery do eksperymentow (1,75 za arkusz to troche duzo jednak) i chyba sobie portfolio przedrukuje

fajna sprawa
    Wypróbuj Ilforda Smooth Pearl i Smooth Glossy - profile generyczne są na stronach Ilforda. Miodzio

Domyślnie

Stary wątek, ale odnowię trochę...
    Czy komuś z Was wpadł w ręce może TPI-FOTOPAPIER? Jest tego sporo na Allegro i cena tego jest bardzo przystępna. Znalazłem gdzieś na forach kilka opinii o nim (w większości pozytywnych), ale moze ktoś go wypróbował z drukarka Canona, najlepiej Pixma 4xxx/5xxx, tusze orginalne...?
    Szukam na razie czegoś odpowiedniego (tańszego) dla mnie i za każdą rade będę wdzięczny. Canon dobry, ale drogi... Z tych tańszych przetestowałem EMTEC Ultra - nawet daje radę. A jak jest z tym TPI?

edit
    Nie chcieliście pomóc to sobie kupiłem ten papier i przetestowałem...
    Porównując wydruki na tych samych ustawieniach pomiędzy TPI hochglanz 240g a EMTEC Ultra 270g różnic w jakości druku i kolorach nie zauważyłem, błyszczą się tak samo, w dotyku też nie czuć różnicy (może i delikatnie czuć jakby EMTEC był troszkę grubszy, sztywniejszy ale ale być może działa tu podświadomie te 270g EMTEC'a...).
    Cenowo lepiej wyjdzie TPI - koszt z Allegro: 2 paczki po 100 szt. + przesyłka wyniesie 45,50 zł (koszt przesyłki jest ten sam zarówno dla 1 jak i 2 paczek - dlatego opłaca się brać dwie). EMTEC'a na Allegro nie znalazłem, ale jest np. w Media Markt... nie wiem ile kosztuje paczka 100 szt., za 50 szt. płaciłem 25 zł. (ceny z 03'2007)

Nie miałem niestety możliwości porównania jakości powyższych papierów do orginalnego papieru Canona. Napewno Canonowi nie dorównują, ale to co uzyskałem w pełni mnie satysfakcjonuje i, być może, przekonam się na stałe do tego TPI... jednak sprawdzę jeszcze inne...
    Ostatnio edytowane przez lewAp7 ; 28-03-2007 o 11:46

Uprawnienia umieszczania postów