no to spoko...Zamieszczone przez KuchateK
jeszcze tylko w poniedzialek zamowie pare zapasowych tuszy i jakies papiery do eksperymentow (1,75 za arkusz to troche duzo jednak) i chyba sobie portfolio przedrukuje
fajna sprawa![]()
Wypróbuj IlfordaZamieszczone przez akustyk
Smooth Pearl i Smooth Glossy - profile generyczne są na stronach Ilforda. Miodzio
![]()
Stary wątek, ale odnowię trochę...
Czy komuś z Was wpadł w ręce może TPI-FOTOPAPIER? Jest tego sporo na Allegro i cena tego jest bardzo przystępna. Znalazłem gdzieś na forach kilka opinii o nim (w większości pozytywnych), ale moze ktoś go wypróbował z drukarka Canona, najlepiej Pixma 4xxx/5xxx, tusze orginalne...?
Szukam na razie czegoś odpowiedniego (tańszego) dla mnie i za każdą rade będę wdzięczny. Canon dobry, ale drogi... Z tych tańszych przetestowałem EMTEC Ultra - nawet daje radę. A jak jest z tym TPI?
edit
Nie chcieliście pomóc to sobie kupiłem ten papier i przetestowałem...
Porównując wydruki na tych samych ustawieniach pomiędzy TPI hochglanz 240g a EMTEC Ultra 270g różnic w jakości druku i kolorach nie zauważyłem, błyszczą się tak samo, w dotyku też nie czuć różnicy (może i delikatnie czuć jakby EMTEC był troszkę grubszy, sztywniejszy ale ale być może działa tu podświadomie te 270g EMTEC'a...).
Cenowo lepiej wyjdzie TPI - koszt z Allegro: 2 paczki po 100 szt. + przesyłka wyniesie 45,50 zł (koszt przesyłki jest ten sam zarówno dla 1 jak i 2 paczek - dlatego opłaca się brać dwie). EMTEC'a na Allegro nie znalazłem, ale jest np. w Media Markt... nie wiem ile kosztuje paczka 100 szt., za 50 szt. płaciłem 25 zł. (ceny z 03'2007)
Nie miałem niestety możliwości porównania jakości powyższych papierów do orginalnego papieru Canona. Napewno Canonowi nie dorównują, ale to co uzyskałem w pełni mnie satysfakcjonuje i, być może, przekonam się na stałe do tego TPI... jednak sprawdzę jeszcze inne...
Ostatnio edytowane przez lewAp7 ; 28-03-2007 o 11:46