witam, mam pytanie co do papieru Canon - Glossy Photo 10x15 (GP-501) 100 szt. 35zł,
drukowanie niewielkich ilosci dla klientow na Canon - PIXMA MP990. Miał ktos doczynienia z tym papierem?
witam, mam pytanie co do papieru Canon - Glossy Photo 10x15 (GP-501) 100 szt. 35zł,
drukowanie niewielkich ilosci dla klientow na Canon - PIXMA MP990. Miał ktos doczynienia z tym papierem?
dosyc cienki (grubosc), jakosciowo bez rewelacji
hmm czyli od jakiej grubości papier jest w miare ok?
grubosc nie swiadczy o jakosci, np do albumu lepsze sa ciensze bo album lzejszy
o jakosci swiadczy jakosc samego wydruku
Z racji że od niedawna jestem użytkownikiem 2 canonów to piszę u Was
Nowa drukarka IP4700 + tusze OCP. Papier firmowy się też skończył a więc, co myślicie o zamiennikach marek Solution oraz PermaJet jako tańsze zamienniki.
Czy ten Lidlowski się pokazał? Dużo ludzi go chwali.
Do druku tuszami chemicznymi (nie pigmenty) pewnie super to coś od Ilforda, Harmana albo Canonowski Pro
Druga sprawa to jaką naj. gramaturę da się zapodać tej pixmie. Czy wejdzie jakieś płótno 350-380g. Gdzieś usłyszałem że jakoś głowica się unosi i można.
Pozdrawiam, Piotr.
nikon canon asahi zaiss
Papiery PermaJet są znakomite. Sam ożywam od dawna PermaJet Oyster wraz z tuszami Inktec'a i jestem bardzo zadowolony z rezultatów. Podstawa to kalibracja całego zestawu: drukarka + tusze + papier i używanie wygenerowanego profilu.
Nie próbowałem używać na swojej pixmie 5200 płótna więc się nie wypowiem.
Pozdrawiam
Może wiecie gdzie w Wawie sprzedadzą mi po 1-2 sztuce papierków celem przetestowania w domu. Chętnie bym sprawdził działanie mojego sprzętu na kilku perłach np. od ilforda, tetenala, fomeya, hahnemula. Tusze i tak nieoryginalne używam to i tak wsio jedno czy canona czy inne, i tak w razie czego trzeba profil ukręcić![]()
nikon canon asahi zaiss
Czy wiadomo komuś co się dzieje z dostępnością papierów permajet ?
Jedynym dystrybutorem jakiego udało mi się namierzyć była cyfrowaciemnia .
Jednak od jakiegoś czasu asortyment mają bardzo ubogi i permajet jest w wyprzedaży towaru . Czy jest jeszcze ktoś kto sprzedaje w/w papiery ?
Jaki papier będzie lepszy do Epson P50 i lyson fotonic xg:
Epson Glossy Photo 0,90zł
Epson Premium Semigloss Photo 2,50zł
Epson Premium Glossy Photo 1,30zł
Ilford Galerie Smooth Pearl 2,72zł
ILFORD GALERIE PRESTIGE SMOOTH PEARL 2,72zł
Ceny za arkusz a4
Czy może jeszcze jakiś inny?
Ostatnio edytowane przez ukasus ; 10-09-2012 o 22:39
Eos system