Proszę bardzo!Zamieszczone przez Jurek Plieth
Niestety nie jestem![]()
Twoja strataZamieszczone przez KMV10
![]()
Zamieszczone przez Vitez
Jest :-) Kodak'a Proffesional Glossy widzialem dzisiaj w Selgrosie ok. 40 PLN za A4 - ryza chyba 50 szt.
Janusz
Ostatnio edytowane przez Janusz Body ; 06-05-2005 o 21:46
Foty faktycznie piekne. Mam toto od tygodnia i jestem pod wrazeniem jakosci zdjec. Papier EMTEC premium photo paper - do kupienie w Media Markt - jest bardzo dobrze - przy ustawienaich Canon Photo Pro i Canon Photopaper Plus Glossy.pikne foty wychdzą na tej drukareczceaż miło popatrzeć - jednak te efekty osiągam wyłącznie na papierze canon'a - na jakim papierze wy drukujecie? wlozylem ostatnio jakis tani syf to rece mi opadly po tym jak drukarka wypluła fote. Niestety papier canona do tanich nie należy
Jesli drukarka utrzyma jakosc zdjec jak w ten pierwszy tydzien to... wiecej do labu nie pojde :-)
Janusz
Zamieszczone przez Tomasz Golinski
To chyba nie papier blaknie tylko atrament Tomku ;-) Papier ma tylko "przyjmowac" tusz i nie rozlewac go po duzej powierzchni i ta funkcje spelnia niezle.
Janusz
Przecież nie pisałem, że papier blednietylko że fota blednie. A może być to dlatego, że atrament się odkleja. Ale ja tylko się zgrywam, bo nic nie wiem, nigdy nie drukowałem zdjęć.
ja uyżywam od dłuższego czasu papierau Rainbow Glossy i jest OK. 200szt A6 kosztowało mnie 40zł.
Drukuję na HP z oryginalnym tuszem.
Polecam także papier HP oraz Konica
Canon 5D mkII + Battery Grip BG-E6; Canon 24-70 f/2.8L; Canon 70-200 f/2.8L IS; Canon 100-400 f/4,5-5,6L IS; Sigma 180 f/3.5 APO EX Macro; Speedlite 580EX + Sto-Fen; Epson P-2000; Lowepro CompuTrekker AW; Lowepro NOVA 4; Manfrotto 055PROB+322RC2; TC-80N3
Generalnie na wielu papierach jakość będzie zadowalająca o ile będzie do tego zrobiony profil ICC. Jeżeli nie ma to niestety najlepsze efekty (choć nie zawsze) otrzymuje się na papierze firmowym (marka jak i drukarka)
Ja osobiście drukuję na epsonie R200 i próbowałem już wile papierów. Najlepsze efekty na papierze Epsona a dobry jest jeszcze konika minolta (silky/jedwabisty), który szczególnie polecam do pastelowych widoczków. Wtedy efekt jest rewelacyjny.
Ilford faktycznie jest super ale i tak na epsonie jest lepie, bo niestety nie mam profilu. U kumpla, który ma takowy jest po prostu żyletka i po wywołaniu z labu było nie do odróżnienia.
Coś tam jest do pstrykania
"Odgrzeje" troche ten watek. :-)
Ostatnio nabylem papier TETENAL. Papier bardzo chwalony w niemieckich czasopismach. Faktycznie dobry. Ciekawostka i to duza to Canvas Textile papier o strukturze plótna i Aquarell - cos jak papier "czerpany". Zdjecia wychodza na tym nieco podobne do akwarelek. Jak ktos potrzebuje wydrukowac cos oryginalnego to polecam.
Papier kupilem w Szczecinie w sklepie foto.
Janusz