Pokaż wyniki od 1 do 10 z 151

Wątek: drukowanie zdjęć - papiery

Mieszany widok

Bywalec Awatar dzi
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

no ja ostatnio chcialem zaoszczedzic i kupilem jakis polski syf rainbow - rany, twarze zielone, skora zolta - normalnie marsjanie na zdjeciach pech, bo wziolem 20 sztuk w paczce
    a jak z gramaturą na m2? od ilu nalezy brac a do ilu nie ma sensu kupowac?

Coś już napisał
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dzi
    no ja ostatnio chcialem zaoszczedzic i kupilem jakis polski syf rainbow - rany, twarze zielone, skora zolta - normalnie marsjanie na zdjeciach pech, bo wziolem 20 sztuk w paczce
    a jak z gramaturą na m2? od ilu nalezy brac a do ilu nie ma sensu kupowac?
    ja tez kupilem 50 ark EMTECA syf totalny bardziej wyglada to jak tektura a nie papier foto, pozniej sie zmadrzylem poszedlem do mojego labu i w ich sklepie moglem sobie kupic kazdego papieru po 1 arkuszu, wybralem moim zdaniem najlepszy w srednio wysokim zakresie cenowym 2,5zł ark niestety mam skleroze a nazwa byla długa wiec wam nie powiem co to jest, ale obiecuje poprawe nastepnym razem jak bede kupowal to sobie zapisze
    Canon D60 // Tamron 17-35 2,8-4 // Canon 100mm 2,8 usm macro // Canon 300mm 4L IS // Canon 50mm 1,8 // Canon 550EX // Canon IP5000

Pełne uzależnienie

Domyślnie

A ja mogę polecić (sprawdzone na wielu "odbitkach") papiery AGAMA.
    http://www.agama.pl/index2.php?plik=agama_products
    W szczególności polecam:
    PAPIER INK-JET FOTO BŁYSZCZĄCY (GLOSS)
    KARTON 260 g/m2
    oraz
    PAPIER INK-JET FOTO PÓŁMATOWY (SATIN)
    KARTON 260 g/m2

Drukowałem dużo zdjęć na tych papierach, odwzorowanie barw jest poprawne.
    Drukarka - Canon i560.

Najważniejszą sprawa w wyborze papieru przy druku drukarkami Canona było wybranie papieru z mikroporowatą warstwą ochronną.

Warstwa pęczniejąca się nie nadaje (aczkolwiek podobno daje większą trwałość kolorów) - na zdjęciu widać wyraźne przejścia głowicy drukarki. Dlatego są np. kłopoty z papierami RainBow - zdaje się, że dopiero niedawno wprowadzili papier w warstwą mikroporowatą, wszystkie dotychczasowe były z warstwą pęczniejącą.

Papiery te kupowałem w cenie 25 zł za 10 arkuszy A4.
    Ostatnio edytowane przez KMV10 ; 25-04-2005 o 10:59

Uprawnienia umieszczania postów