Strona 9 z 16 PierwszyPierwszy ... 7891011 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 81 do 90 z 151

Wątek: drukowanie zdjęć - papiery

Początki nałogu Awatar Juriko

Domyślnie Odp: drukowanie zdjęć - papiery

Myślałem że coś usłyszę o trwałości, że jedne 100 lat, a drugie 200.
    Wątek testowy o papierach Ilforda oczywiście śledziłem. I tak muszę (chcę) przekonać się sam, czy perełka Ilforda jest ładniejsza od satynki Canona.
    Co do cen. Wszystkie były by do zaakceptowania, żeby nie kwestia kosztów przesyłki. A kupowanie po kilkaset arkuszy w warunkach amatorskich niekoniecznie jest najlepszą opcją.
    I stąd następne pytanie. Czy w Bydgoszczy można gdzieś dostać na miejscu te papiery(Ilforda)?

Cytat Zamieszczone przez Juriko Zobacz posta
    Czy w Bydgoszczy można gdzieś dostać na miejscu te papiery(Ilforda)?
    Mogą być dostępne w IBO przy ulicy Gałczyńskiego 19a.

Przed chwilą dzwoniłem, nie mają. Czy handel tradycyjny już całkowicie obumarł?

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

A zamówić nie mogą?
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Nie bardzo było z kim pogadać. Pani sprawiała wrażenie, że nie bardzo wie o co pytam.
    Proponowała czarno-białe papiery Kodaka.

Bywalec Awatar ukasus
    Miasto
    miasto

Zamówiłem ILFORD GALERIE Premium Lustre 270gsm.
    Jak oprofiluje z tuszem znać jak wrażenia.
    Za różnicę w cenie do Prestige dokupię gilotynę co myślę rozwiąże problem braku formatu 10x15.
    Eos system

Zasłużeni Awatar czornyj
    Miasto
    Kraków

Z doświadczenia - najlepsza gilotyna to nożyk OLFA, podkładka samoregenerująca i linijka ze stalową sztabą.

Tanie krajarki tylko szarpią papier, a dobre z dociskiem kosztują kilka tyś.

Drukuję b. dużo zdjęć 15x23 do albumów - zwykle po 80-100 sztuk - i robię to w ten sposób, że drukuję z roli 61cm paski 61x23cm, a następnie rozcinam je na 4 formaty 15x23. Mimo posiadania gilotyny z dociskiem hydraulicznym i metrowego trymera krążkowego nadal tnę nożykiem - jest najdokładniejszy

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Warszawa

Cytat Zamieszczone przez czornyj Zobacz posta
    Z doświadczenia - najlepsza gilotyna to nożyk OLFA
    A jaki nożyk? Taki segmentowy? Z kółkiem? Skalpel?

Cytat Zamieszczone przez czornyj Zobacz posta
    Z doświadczenia - najlepsza gilotyna to nożyk OLFA, podkładka samoregenerująca i linijka ze stalową sztabą.

Tanie krajarki tylko szarpią papier, a dobre z dociskiem kosztują kilka tyś.

Drukuję b. dużo zdjęć 15x23 do albumów - zwykle po 80-100 sztuk - i robię to w ten sposób, że drukuję z roli 61cm paski 61x23cm, a następnie rozcinam je na 4 formaty 15x23. Mimo posiadania gilotyny z dociskiem hydraulicznym i metrowego trymera krążkowego nadal tnę nożykiem - jest najdokładniejszy
    Jesteś genialny, właśnie tego szukałem wcześniej gdzieś widziałem Twój post odnośnie nożyka ale stwierdziłem "nie może być" i kupiłem trymer z wodotryskami fellowes ... niestety, kąty proste w tym trymerze nie istnieją, a "suwnica" po której porusza się ostrze delikatnie, ale jednak, odchyla się na boki co tworzy wypaśną falę na przecinanej krawędzi ... O matach pierwsze słyszę ale już wiem, że zamówię ww zestaw. Ktoś chce kupić mój trymer :P

Coś już napisał
    Miasto
    Szczecin

Cytat Zamieszczone przez Mr_Black Zobacz posta
    Jesteś genialny, właśnie tego szukałem wcześniej gdzieś widziałem Twój post odnośnie nożyka ale stwierdziłem "nie może być" i kupiłem trymer z wodotryskami fellowes ... niestety, kąty proste w tym trymerze nie istnieją, a "suwnica" po której porusza się ostrze delikatnie, ale jednak, odchyla się na boki co tworzy wypaśną falę na przecinanej krawędzi ... O matach pierwsze słyszę ale już wiem, że zamówię ww zestaw. Ktoś chce kupić mój trymer :P
    Chyba nie jest aż tak drogo - gilotynka o konstrukcji noża analogicznej jak "duże" profesjonalne maszyny

GILOTYNA RĘCZNA DO PAPIERU A4 AZ 4 CM (2608479178) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
    5D III, 7D, C24-105 IS L, C100/2.8 L IS, C50.1.8, C70-300 L IS,, 550 i 580, różne M42. Zawodowo IT - sieci kompuetrowe.

Strona 9 z 16 PierwszyPierwszy ... 7891011 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów