Pokaż wyniki od 1 do 10 z 26

Wątek: myszy w namiocie, pomocy!

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar wojkij
    Miasto
    Meksyk Europy

Domyślnie

Mysz rasowa wtf!

Przeslone w kicie na 11-13, swiatlo najtaniej wyjdzie z 2-3 halogeny 300-500w, z balansem bieli bedziesz mial spory problem ale raw jest na to dobrym lekarstwem. No chyba ze stac Cie na blyskowe(chocby i 68ki ), wtedy nie ma co sie zastanawiac. Czas i iso wg swiatlomierza i ruchliwosci myszonow.

Btw moze czarne tlo? Przy bialych/jasnych myszkach bedzie o wiele latwiej to pozniej obrabiac
    Ostatnio edytowane przez wojkij ; 07-01-2008 o 23:25

Pełne uzależnienie
    Miasto
    3city

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wojkij Zobacz posta
    swiatlo najtaniej wyjdzie z 2-3 halogeny 300-500w,
    taka mysz po sesji pod halogenem 1.5kW mogłaby byc podana z ziemniakami i fasolką

czy jak mam namiot i dobre bedzie swiatło, to czy doświetlac lampa błyskąwą ??

według mnie to tylko flashe albo żarówki błyskowe, najtaniej będzie jak sobie dokupisz żarówkę błyskową z fotocelą (popatrz na afe.pl - wcale nie są drogie, a z tego co zrozumiałem będziesz robił zdjęcia zawsze gdy się nowe myszy pojawią, więc na dłuższą metę powinno być ok). Nie mieszałbym różnych źródeł światła... ciężej będzie ustawić poprawny balans bieli.

i tak jak koledzy wyżej sugerowali - chyba lepiej zdjecia będą wychodzić na np czarnym tle.

Pozdrawiam,
    Ostatnio edytowane przez robgr85 ; 13-01-2008 o 12:38
    Loty widokowe nad morzem - teraz mnie pochłaniają, 1Ds kurzy się na półce...

Uprawnienia umieszczania postów