Cytat Zamieszczone przez Skylines Zobacz posta
mini studio to po prostu pokoj po remoncie powiedzmy 15 metrów kwadrat.chciałem właśnie tylko doświetlić trochę,nie jakoś bardzo super studyjnie.wydawało mi się że lepsze to rozwiązanie i tansze tak dla totalnego amatora...
najlepiej byłoby dla Ciebie dokupić jakąś zewnętrzną lampę błyskową... zamiast żarówki błyskowej lub wspomnianej świetlówki poszukałbym na allegro jakiś starszy, słabszy model flasha speedlite, seria ez. Automatyki w warunkach 'domowego, amatorskiego studio' nie będziesz zbytnio potrzebował, a zawsze masz ładną, manualną regulację siły błysku... poadto jest na baterie, i jesli czasem gdzies w terenie bedziesz potrzebowal doswietlenia to bedzie jak ulał... bo z czasem zaczniesz coraz szybciej rozumieć jak ją ustawić odpowiednio do warunków. Wiem że trochę offtopuje, i jeśli nie chcesz czegoś takiego słuchać to wybacz... poprostu ja mam 2 takie świetlówki, 3 żarówki błyskowe 45Ws... no i brakuje mi tej regulacji dlatego teraz sam szukam na allegro jakichś starszych speedlite'ów. Może ty też się porozglądaj, bo znając życie za jakiś czas też będziesz planował dokupić coś co da się dokładnie wyregulować...

Pozdrawiam,
Robert