Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 16 z 16

Wątek: Druga lustrzanka

Uzależniony Awatar Lulu1988
    Miasto
    Sandomierz

Domyślnie

Napisał Lulu1988
    a co z nowsza wersja 16-35?
    jak Cię stać na to szkło i na filtry to kupuj. snowborder pisze, że na brzegach jest lepsze to szkiełko.
    schabu, mnie na nie nie stac, ale wydaje mi sie, ze autora watku bedzie. Przy wydatku (na szybkiego liczac) ok 4500 euro ta stowka czy dwie nie robia az takiej roznicy
    Zestaw na ciężkie czasy: 3 puszki z konserwą - w tym jedna przeterminowana, 6 słoików z ogórkami, 4 latarki i krótkofalówki.

Pełne uzależnienie Awatar schabu
    Miasto
    Rzeszów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez lukep Zobacz posta

*schabu, dokladnie tak, praktycznie wszystkie zoomy to sciema, w wiekszym lub mniejszym wydaniu. Sa praktyczne, dlatego tez tak popularne.
    Jednak jezeli ktos kupuje dobra puszke i nie bedzie biegal z aparatem po ulicy, goniac uciekajaca 'gwiazde', etc, to stalki sa lepszym rozwiazaniem.
    135 to nie jest szeroko, ale poczytaj co to znaczy znak interpunkcyjny 'i' i jakie moze pelnic funkcje w zdaniu, ok?? A wtedy bedziesz mogl oceniac posty innych. Duzo piszesz - dobrze, ale czy miales 16-35 i robiles nim zdjecia, ja mialem kilka i robilem i nadal robie nimi zdjecia (podobnie jak 24-70).

Zdrowko
    mam 16-35 po przymknieciu jest dla mnie totalnie akceptowalne, a dla moich klientów tym bardziej, chociaż to moje najbardziej tępe szkło. w każdym razie, skoro klienci zadowolenie, ja też to czemu skazywać się cały czas na stałki, skoro jakość z zooma każdego zadowala. autor wątku też raczej jakości nie szuka, bo by wypisał same stałki. 16-35 to mój jedyny zoom i pewnie tak już zostanie. reszta to stałki, bo lubie ten bokeh, tą jasność i plastykę.
    w każdym razie zawsze znajdzie się coś lepszego i myślę, że nie ma co zaczynać jakiejś kolejnej wojny stałkowo-zoomowej czy mało- i wielkoformatowej.

nie zauważyłem tam "i". jak za mocno na Ciebie najechałem to sorki. mam ciężkie dni:wink:
    Na której strefie chcesz dostać porannego tosta?

fotografia biznesowa

Awatar bartekniemiec
    Miasto
    Tarnowskie Góry

Domyślnie

Cześć !!

Jestem bardzo pozytywnie zaskoczony takim zainteresowaniem. Męczę się z tym wyborem od 3 miesięcy, jestem kompletnym amatorem, robiłem do tej pory foty 350d + kilka szkieł. Najlepszą inwestycją ostatnich czasów była lampa 580EXII i do tego stopnia wzrosło moje zainteresowanie tym tematem że chciałem na moje wyjazdy kupić dobry sprzęt. Poza tym zostałem poproszony o robienie zdjęć na weselu, po wnikliwym „goglowaniu” jestem przerażony, ale powiedziałem że to będzie amatorszczyzna i się zgodzili...

Nie chciałem tego pokazywać ponieważ nie mogę nawet stanąć przy Was ale jak ktoś miał by ochotę to zapraszam: www.alaibartek.com

pozdrawiam
    bartek niemiec

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bartekniemiec Zobacz posta
    Cześć !!

...
    Nie chciałem tego pokazywać ponieważ nie mogę nawet stanąć przy Was ale jak ktoś miał by ochotę to zapraszam: www.alaibartek.com
    Ciekawe, bo patrząc na Twoje zdjęcia spodziewałem się, że będziesz chciał coś szerszego niż 24/26 (16) mm. Np. img_5642 i podobne aż by (mnie ) kusiły, żeby szerzej...

Początki nałogu
    Miasto
    mysłowice

Domyślnie

ZENIT lub PRAKTICA

Uzależniony Awatar Max_im

Domyślnie

Druga lustrzanka powinna być taka jak pierwsza (chyba że pierwsza Ci nie odpowiada lub chcesz ją do innych zadań)
    a jak już koniecznie inna to jak najbardziej podobna do pierwszej

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów