Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 13

Wątek: Pierwsza lustrzanka

Chiro
    Guest

Domyślnie Pierwsza lustrzanka

Witam

Od niedawna przegladam to forum wiec postanowilem sie poradzic, mam zamiar kupic moja pierwsza lustrzanke. Do tej pory mialem zwykla cyfrowke Canona A610. Moim pierwszym aparatem ma byc poltora roczny Eos 350D (kolega sprzedaje) po zrobieniu 11tys zdjec. Do zestawu kolega dodaje torbe, gripa oczywiscie pelen zestaw ktory dostal od producenta i karte 256 MB, w zestawie nie ma kita bo koledze wpadl paproszek do srodka i jest widoczny na fotach. Ten zestaw ma mnie kosztowac 1400zl. Jak myslicie czy jest to dobry aparat na poczatek i czy cena jest odpowiednia ?

Pełne uzależnienie Awatar Robson01
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Taka cena to raczej nie jakaś wielka okazja, na allegro można za tyle kupić tą puszkę z kitem. Wszystko zależy od stanu aparatu. Jeżeli masz trochę więcej kasy to za około 2 tys. można kupić nowy 400D, lub jeszcze taniej używany.
    Canon
    Nie kłóć się z idiotami - ściągną cię na swój poziom i pokonają doświadczeniem...

berbea23
    Guest

Domyślnie

witam!! ja właśnie tydz temu zakupiłam nawy canon 350d, z całym zestawem kitowy, z kartą, ladowarką, kablami, bateriami, torbą jedynie nie mam profesjonalnego gripa. niestety aparat był ściągany z USA i nie ma polskiego menu. za całość dałam 1700 zł. myślę, że za 1,5 roczy sprzęt i to bez kitowego obiektywu to dość wygurowana cena. pozdrawiam!

Pełne uzależnienie
    Miasto
    3city

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Chiro Zobacz posta
    Witam

Od niedawna przegladam to forum wiec postanowilem sie poradzic, mam zamiar kupic moja pierwsza lustrzanke. Do tej pory mialem zwykla cyfrowke Canona A610. Moim pierwszym aparatem ma byc poltora roczny Eos 350D (kolega sprzedaje) po zrobieniu 11tys zdjec. Do zestawu kolega dodaje torbe, gripa oczywiscie pelen zestaw ktory dostal od producenta i karte 256 MB, w zestawie nie ma kita bo koledze wpadl paproszek do srodka i jest widoczny na fotach. Ten zestaw ma mnie kosztowac 1400zl. Jak myslicie czy jest to dobry aparat na poczatek i czy cena jest odpowiednia ?
    drogo. za 2k możesz mieć nowego 400d. Nie wydałbym 1.4k na 350d z przebiegiem 11tys fotek, w dodatku bez obiektywu. Karta 256MB to mało, bateria może nie zajechana, ale na pewno nie pierwszej młodości. odnośnie 'paprocha' to jakim cudem 'wpadł' mu do obiektywu... paprochy tak poprostu nie wpadają do obiektywów. Jeśli powiedział Ci że 'paproch wpadł do obiektywu' to bym poważnie zastanowił się nad kupnem aparatu u 'kolegi'. Może poprostu matryca jest usyfiona. Sprawdzałeś czy na innych obiektywach też widać ten syf?

Pozdrawiam,
    Ostatnio edytowane przez robgr85 ; 07-01-2008 o 01:03
    Loty widokowe nad morzem - teraz mnie pochłaniają, 1Ds kurzy się na półce...

Coś już napisał Awatar dobert
    Miasto
    NL

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez robgr85 Zobacz posta
    drogo. za 2k możesz mieć nowego 400d. Nie wydałbym 1.4k na 350d z przebiegiem 11tys fotek, w dodatku bez obiektywu. Karta 256MB to mało, bateria może nie zajechana, ale na pewno nie pierwszej młodości. (...)
    I ta torba... Ja tam wolę plecak, więc dla mnie torba=0zł. 1400zł za to co wymieniłeś to drogo.

A i obiektyw z paprochem na Twoim miejscu też bym chciał (za free oczywiście) - może, jak pisze robgr85, to matryca, a może da się paproch jakimś odkurzaczem z obiektywu wyciągnąć... Zawsze lepiej puszkę z obiektywem niż bez.

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

A grip oryginalny (canona)?
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Coś już napisał Awatar Look

Domyślnie

Zdecydowanie za drogo a karta 256 to zbyt malo chyba ze nosisz laptopa ze soba dodatkowo cos podejrzany jest ten paproszek
    5dmk2/5d/C85 1,8/C50 1,4/C24LII 1,4/C15mm 2,8

Cenzor Awatar MacGyver
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez berbea23 Zobacz posta
    ,... niestety aparat był ściągany z USA i nie ma polskiego menu ....
    350D kupiony w Polsce również by go nie posiadał, do tego modelu Canon go po prostu nie przewidział.
    http://canon-board.info/showthread.php?t=26355
    Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj

Coś już napisał Awatar zxzx
    Miasto
    Aberdeen

Domyślnie

1400 zl to nie tak duzo ale namow kolege by dokupil Ci np EF 17-40 USM f/4 L , albo jakies fajnego telezooma A tak powaznie to za same body z karta o pojemnosci kilku RAWow to zdecydowanie wygorowana cena , dozbieraj do nowego 350 lub dluzej zbieraj i kup 400D .
    CANUSIA EOS 50d , 400 D // EF17-40 F/4 L // Canon 70-200 F/4 L USM //Canon 60 F/2,8 macro STATYW MANFROTTO // FILTRY HOJA //Speedlite 430 EX ///// grip , etc
    www.wesolowski-photography.co.uk

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Kolego przepatrz allegro, bo za tyle to nowego kupisz.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów