Co do wad PRO1 to miałem pełną świadomość ich istnienia podczas decyzji o jego zakupie. Podstawową wadą jest to że szumi

ale jak spojrzałem na inne aparaty to też szumią od ISO 200 wzwyż. Różnica jest tu niewielka. Dla mnie drugą istotną wadą jest to że akumulatorki słabu tutaj trzymają - o połowę krócej niż w G6 z tego co piszą na testach. Ale te wady są rekompensowane - świetną jakością fotek - kolory, ostrość, szumów nie ma przy mniejszych ISO a na ISO 300 czy 400 to raczej się nie będę bawił. Aparat ma o wiele lepszy obiektyw niżw G6 i innych konstrukcjach a to jest niezmiernie ważne jeśli chodzi o jakość fotek. Vitez pewnie powie tutaj że co z tego że ma obiektyw Lkę jak szumi, mała matryca itd

(już czytałem) Ale jeśli robi się fotki na ISO 50 czy ISO 100 to szumów nie ma, i fotki wychodzą wtedy super. Lepiej niż u konkurencji. Co do akumulatorków to też żaden problem, na allegro nowy chodzi za 45 zł. To nie jest problem mieć po ręką zapasowy. Dla mnie najważniejsze jest to jakie robi fotki a nie małe pierdoły. Każdy z aparatów ma jakieś wady.