Witajcie, nie chcę otwierać nowego wątku, chociaż moje oczekiwania są nieco odmienne od jastrzęba.
Chciałbym drukować stosunkowo niewielkie ilości zdjęć w formacie A4, czasem A3. Zależy mi na stosunkowo wysokiej jakości. Prędkość wydruku nie ma dla mnie żadnego znaczenia. Liczę się z wysokimi kosztami eksploatacji, ale ze względu na jakość zdecydowanie oryginalne papiery i tusze. Na pewno będą przerwy w eksploatacji, tygodniowe, może dłuższe - system CISS raczej odpada, ze względu na problemy z zasychającym tuszem.
Myślałem o C Pro 9000 m II, to zdecydowanie max moich możliwości finansowych, 9500 jest poza zasięgiem. Ma ona jednak (chyba) tylko jeden czarny atrament. Jakie są Wasze doświadczenia z tą drukarką?
Po głowie ciągle łażą mi jeszcze (a to problem, bo drukarka ciężka raczej jest): C iX6550 - w/g Cyfrowych jedna z najlepiej sprzedających się drukarek za bardzo przyzwoitą cenę, C iX 7000 - sześć pojemników, ale tylko trzy barwniki. O tych drukarkach pisze się bardzo mało na forum, nie mam własnych z nimi doświadczeń i dlatego proszę użytkowników o pomoc. Czy możecie porównać je do Epsona SP 1400?