Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 19

Wątek: Drukarka A3-prośba o poradę

Mieszany widok

jastrzemb
    Guest

Domyślnie Drukarka A3-prośba o poradę

Widziałem doskonałe wydruki zdjęć, zrobione na starej drukarce HP DeskJet 930c. Podobny efekt chciałbym osiągnąć w formacie A3. Proszę doradzić, którą ze starszych i tanich(do 1000zł) drukarek HP mógłbym wybrać.

Dopiero zaczyna Awatar irQ
    Miasto
    EPBC

Domyślnie

a interesowales sie epsonem2100??

Początki nałogu Awatar Calliactis
    Miasto
    Kraków / Nowy Sącz

Domyślnie

Epson Stylus Photo 1270 lub 1290. Starsze, ale tanie (do max. 600zł) i niezawodne. Ja kupuję tylko zamienniki (ok. 8zł / czarny i 16zł / kolor) i jestem zadowolony z jakości wydruku. Prędkością może nie poraża, a cena wydruku jest podobna do tej z LAB'u, ale można to sobie zrobić w domowym zaciszu. Po skalibrowaniu - działa super.

Podstawowe usterki - jeśli planujesz zakup używanej -> pęknięta głowica. Ja pierwszą kupiłem z tym felerem, ale druga była jak nowa. Koszt nowej głowicy (z robocizną i innymi częściami wymaganymi przy wymianie) - to ok. 150zł..
    / to tylko tak 'jakby co'
    5D mkII | 17-40 f4L | 24-70 f2.8L | 85mm f1.8 USM | 580EX II | 430 EXII |
    rozdarty pomiędzy architekturą a fotografią...

Cenzor Awatar MacGyver
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Mam HP 1220c. Bardzo dobry kombajn, nadaje się niemal do wszystkiego (wydrukujesz nawet panoramę, bo obsługuje "wstęgi" o szerokości do 330 mm).
    Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj

Początki nałogu Awatar Calliactis
    Miasto
    Kraków / Nowy Sącz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MacGyver Zobacz posta
    Mam HP 1220c. Bardzo dobry kombajn, nadaje się niemal do wszystkiego (wydrukujesz nawet panoramę, bo obsługuje "wstęgi" o szerokości do 330 mm).
    To tak jak Epson 1270 / 1290 - drukowałem max 33x120cm. Można kupić papier z InkJet'a (albo Active Jet?) oraz Igepa - w rolce na 297 lub 330mm (długości od 10 - 40m)
    5D mkII | 17-40 f4L | 24-70 f2.8L | 85mm f1.8 USM | 580EX II | 430 EXII |
    rozdarty pomiędzy architekturą a fotografią...

jastrzemb
    Guest

Domyślnie

Widzę, że to już wszystko w kwestii doradzenia? Widzę również, że za niewielkie pieniądze, można wśród drukarek HP A3 można wybrać coś zadowalającego. Dlaczego tak uporczywie trzymam się HP? Dlatego, że wspomniana Desk Jet 930c prócz świetnych wydruków, zaskoczyła mnie cichością pracy oraz tą wygodą, że papier wkłada się i wyciąga z tego samego miejsca, w tej samej płaszczyźnie.
    Dziękuję więc, za już otrzymane rady, a gdyby jeszcze coś... będę wdzięczny.

Domyślnie

Za niewielkie pieniadze, to uzywana Photosmart 8750. Dobre neutralne wydruki cz-b. Przy użyciu oryginalnych tuszow i papieru mozna uzyskac wierne kolory, bez zadnego kombinowania. Oczywiscie potrzebny skalibrowany monitor itp.itd.
    Niestety koszty eksploatacji sa dosyc wysokie. Na pewno lepiej pod kazdym wzgledem wypadnie B9180, ale nowa to okolo 2000 zl a uzywanych nie widzialem
    Pozdrawiam,

Jarek

www.jarekjaworski.net

DOOOMINO
    Guest

Domyślnie

Epson ma bardzo dobą jakość ze względu na stałe głowice. Niestety wiąże się z tym pewien problem. Mało używany Epson ma często problem z zasychaniem dysz, a to już wydatek spory na nową głowicę. Ja drukuję od 3 lat na epsonach A4, ale prawie dziennie kilka kartek. Mimo to co jakiś czas muszę czyścić głowicę. Więc jak ktoś drukuje sporadycznie to HP będzie lepszym wyborem. W drukarkach A4 koszt głowicy drukującej jest większy niż koszt nowej drukarki

Bywalec
    Miasto
    wałcz/piła

Domyślnie Drukarka do zastosowań studencko-fotograficznych

Witam,
    Chciałbym zakupic drukarke do zastosowań foto, włącznie z drukiem na cd, ale tak że druku róznych konspektów na studiach.

Co myślicie o epson 1400 z systemem ciss??
    Planuje wydać koło 1500 zł

Pełne uzależnienie Awatar Tom01
    Miasto
    Białystok-Warszawa

Domyślnie

Układ zasilania stałego sprawdza się jeśli zgodnie z nazwą drukarka chodzi cały czas. W innym przypadku oszczędność jest dyskusyjna a uciążliwość bardzo duża i ryzyko uszkodzenia głowicy. O utracie gwarancji nie mówię.
    Masz problem z kolorem, wal śmiało!
    e-mail: color@mastiff.pl

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów