Catcher. Wszyscy już wiedzą, co myślisz o 20D. Więc możesz sobie darować powtarzanie tego.
Reszta: wiecie, że go nie przekonacie, więc też radzę dać sobie spokój.
Catcher. Wszyscy już wiedzą, co myślisz o 20D. Więc możesz sobie darować powtarzanie tego.
Reszta: wiecie, że go nie przekonacie, więc też radzę dać sobie spokój.
Udowodnij...Zamieszczone przez catcherintherye
W sensie pokaz mi "zwykly ale profesjonalny test porownawczy jakich teraz pelno" .
Ale wczesniej zastanow sie nad slowem "profesjonalny" oraz nad slowem "metodologia" .
dobra dobra.. - no już tak nie wnerwiajcie się :-)
- fakt- 20-tka to aparat z zupełnie innej półki : te pokrętła ,przyciski i wodotryski - pełen bajer (i cena na metce..:-))
- po prostu porównywanie tych aparatów- pod względem j a k o ś c i wykonywanych zdjęć (w normalnych ,uśrednionych warunkach) - wskazuje ,iż różnic PRAWIE NIE MA !!(a jeśli już jest ,to na korzyść 350-tki) - i to po prostu mnie tak śmieszy. - ot i wszystko.
- moim zdaniem Canon tutaj przesadził,- bo wprowadzając o wiele tańszy choc równie dobry ,model ,podkopał pozycję swojego flagowego modelu klasy średniej.
a tak na koniec ,to przyznaję ,że 20-tka przewyższa 350-tkę w zasadzie we wszystkim.
-oprócz jednego.
:jakości zdjęć.
(no chyba ,że warunki oświetleniowe zjeżdzają...to 20-tka jest 'czulsza'..- to wszystko)
- czekam na 25 D , może się przesiądę - kto wie..:-) - wtedy pewnie bedę pisał ,że 380-tka się nie umywa do 25-tki :-) ( jeśli tak będą mówić testy)
Ja mam 350 ale uwazam ze ta dyskusja jest żenującym spektaklem......
Lutek
EOS 70D | Canon 50mm f/1.8 STM | Canon 18-135 3.5-5.6 IS STM | PIXMA MG7150
a ja jestem dzisiaj zalamany na maksa bo moja a80 lepiej ostrzyla od obecnej 350... teraz bede sie mordowal z kitem az uzbieram na jakis dodatkowy obiektyw a to szybko nie nastanie![]()
W wiekszosci przypadkow problem braku ostrosci z kita nie dotyczy de facto kita, ale fotografa. W kompaktach problem ostrosci jest mniejszy, bo aparat domyslnie mysli za fotografa (dla jednych to wada, dla innych zaleta).
EOS 300v + BP, EOS 350d, EFs 18-55 3.5-5.6 II, EF 28-90 4-5.6 II, EF 75-300 4-5.6 III, EF 50mm 1.8 II, EF 85mm 1.8, Auto Revuenon 135 2.8, Pentacon 200 4, 430EX + rożny osprzęt; FED 5B; LOMO LK-A; Lubitel 166B; Minolta AF Big-Finder; Umax AstraCam 1000
trudno jest mi przyjac do wiadomosc ze robie blad bo na czym on mialby polegac? robie zdjecie panoramy z mojego balkonu (sloneczny dzien) przyslona ustawiona na 20 a w kompakcie jedyne 5... zdjecia lepsze z kompaktuchce wierzyc ze to wina kita bo Wasze zdjecia nie wskazuja na to zeby bylo cos nieostre (zaden z Was nie foci kitem he he) no coz pozostaje mi zbierac kase na lepsze szklo a to wydatek rownowarty dobremy kompaktowi, dzis mam podly humor z powodu tego co mialo mi sprawiac radosc...
Tomasz dobrze radzi (dac mu chleba!). Przy przeslonie 20 jakos fotki zwykle zdecydowanie spada. Sprawdza na przyslonach takich jak podal Tomasz i dac znac czy zatrybilo.
EOS 300v + BP, EOS 350d, EFs 18-55 3.5-5.6 II, EF 28-90 4-5.6 II, EF 75-300 4-5.6 III, EF 50mm 1.8 II, EF 85mm 1.8, Auto Revuenon 135 2.8, Pentacon 200 4, 430EX + rożny osprzęt; FED 5B; LOMO LK-A; Lubitel 166B; Minolta AF Big-Finder; Umax AstraCam 1000