Canon 200mm 2.8L

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Wini
    Początki nałogu
    • 2005
    • 460

Zamieszczone przez lukep Zobacz wpis
    Wini, to wez 85L i moim zdaniem nie bedziesz rozczarowany. Szklo jest generalnie w topie szkiel Canona i nawet serwisy innych producentow czesto uzywaja tego szkla, jako szkla referencyjnego do ustawiani ostrosci swoich wyrobow.
    Ale tzw. ostrość to dla mnie ~ 30% w wyborze szkła.
    Zeiss 100/2 jest "ostrzejszy", ale ja tego na 5D nie zobaczę Jak gdyby dywaguję w innym wymiarze.
    Tu masz takie same ujęcie z Nikona 85/1.4 i Canona 85/1.8. Wniosek - Canon o niebo lepszy. Tylko w praktyce z Canonem wytrzymałem 3 dni a Nikon 85/1.4 cały czas u mnie się pojawia.
    Podobnie z 50 mm. Z Takumarem wytrzymałem 1 dzień :-)
    Wini

Komentarz

• Bahrd
      Pełne uzależnienie
      • 2007
      • 3053

Zamieszczone przez lukep Zobacz wpis
      W!

Bahrd, pracowalem w serwisie i ze szklami, 85L na 101%.

Zdrowko
      I mnie ta informacja bardzo cieszy!
      Dzięki
      EOS - conditio sine Kwanon...

Komentarz

• canon-sniper

Dziękuję za liczne odpowiedzi, w takim razie fajnie by było osobiście kupić to szkło zobaczyć czy mnie odpowiada, niestety Szczecin to wioska z tramwajami, opcjonalnie można podjechac do Poznania do jakiegoś sklepu foto obejżeć/kupić tam chyba coś będzie.

Komentarz

• Bahrd
          Pełne uzależnienie
          • 2007
          • 3053

Do Berlina dużo dalej chyba nie jest...
          EOS - conditio sine Kwanon...

Komentarz

• yogi-bear
            Początki nałogu
            • 2005
            • 366

Kiedyś miałem 200 f/2.8L ale wersję II. Szkło było wspaniałe pod względem jakości, kolorów... miód. Wymieniłem na 70-200 2.8L IS przez wzgląd na uniwersalność zooma. Bardzo polecam to szkło tylko trzeba przemyśleć czy stałe 200mm to jest to.

Komentarz

• canon-sniper

Bardzo lubię Jupitera 200mm f4 większość zdjęć nim właśnie zrobiłem brak zooma w nim mi nigdy nie przeszkadzał dzięki za kolejną opnię.

Komentarz

• MMM
                Pełne uzależnienie
                • 2006
                • 4250

Dołączyłem do grona zadowolonych z 200/2.8L II.
                Szkło jest super ostre na 2.8 od brzegu do brzegu i ma bardzo szybki AF (szybszy niż 85/1.8 i wszystkie zoomy 70-200). Ostrość porównałbym do 50/[email protected] albo do 85/[email protected].
                Ten słynny test na photozone na którym widac słabiutkie MTFy to jakiś walnięty egzemplarz optycznie albo AF trafił nie w tablicę testową.
                Że trzeba się nalatać przy zmianie kadru i nadaje się głównie do przemyślanych i ustawionych zdjęć to inna sprawa :-)
                Jeśli ktoś jest pewien że stały 200mm to jest to, mogę tylko polecić bo świetna jakość za małą kasę (2100 dałem za nówkę z gwarancją 12mcy).
                Ostatnio edytowany przez MMM; 4761.
                Digart

Komentarz

Pracuję...
                X