Pokaż wyniki od 1 do 5 z 5

Wątek: Problem z przyciskami w 400D

Mieszany widok

obidek
    Guest

Domyślnie Problem z przyciskami w 400D

Witam, mam jak mi sie wydaje dosc nietypowy problem.
    Otoz zainstnial duzy problem w moim Canonku 400D.
    Mam problem z przyciskami. Przez pewien czas aparat nie byl uzytkowany i po okresie ok. 2 miesiecy, kiedy probowalem uzyc podgladu okazalo sie, ze przycisku praktycznie nie da sie wcisnac. Podobna sytuacja przedstawia sie w przypadku pozostalych przyciskow na tylnej scianie aparatu z wyjatkiem przyciskow zoom'u (- i +).
    Wykluczam przemieszczenie jednej czesci obudowy aparatu wzgledem drugiej, chociaz przyciski stawiaja opor jakby tak wlasnie bylo. Szczeliny laczace elementy obudowy sa rowne. Aparatu rowniez nie spotkalo nic nieprzyjemnego tj. upadku, kapieli itp.
    Nie bardzo wiem czym to moze byc spowodowane. Czy ktokolwiek spotkal sie z takim zjawiskiem? Bede wdzieczny za pomoc.
    Aparat niestety po gwarancji.
    Czy ktokolwiek jest zorientowany jaki bylby przyblizony koszt naprawy w serwwisie Canona?

Dziekuje z gory.
    Pozdrawiam.

Początki nałogu

Domyślnie

Oddaj do serwisu i niech sprawdza. To może być jakaś pierdółka.
    Mordo Ty moja !

obidek
    Guest

Domyślnie Autoryzowany serwis...

Ile serwis kasuje za stwierdzenie przyczyny usterki? Czy ktos kiedykolwiek zlecal naprawe pogwarancyjna?

traffic
    Guest

Domyślnie

Ekspertyza serwisu moze kosztowac nawet 80 zl + koszt wysylki do nich. Najlepiej zadzwon do nich, opisz swoj problem, moze cos poradza a jesli nie to dowiedz sie czy istnieje mozliwosc naprawy pogwarancyjnej, czy mozesz go do nich wyslac i ile bedzie to mniej wiecej kosztowalo.

Dopiero zaczyna

Domyślnie

serwis canona akurat w tej kwestii (blokujace sie przyciski w 400D) jest tragiczny. Zostawilem im aparat tuz przed koncem gwarancji, stwierdzili ze wszystko dziala i ze przeczyszcza. dwa dni po odebraniu z serwisu (i juz po gwarancji) problem pojawil sie znow

Uprawnienia umieszczania postów