witam... mam pytanie czy znacie jakas hodowle kotów birmańskich w Warszawie ?![]()
witam... mam pytanie czy znacie jakas hodowle kotów birmańskich w Warszawie ?![]()
Wystawami psów się nie interesuję. ale był gdzieś tu wątek od kolegi zorientowanego w temacie: http://canon-board.info/showthread.php?t=22836
Wystawy myszy rasowych czasem są organizowane razem z wystawami kotów ale jeśli już są todowiaduję się o tym dopiero po przyjściu na wystawę.
Spróbuj zajrzeć na strony WWW warszawskich klubów (podałem wcześniej nazwy) - powinni mieć listę hodowli.
Coś mnie przesladuje z tymi kotami... jak jest jakas wystawa, to Ja mam robotęW ten weekend bede akurat w Zakopanem i zazdroszcze wam, ze sobie kociaki poogladacie
![]()
Skasowali mi ;(
witam:-D
jestem hodowca i wystawcą na wystawie.
Wystarczy poprosić hodowcę, a on z chęcią pokarze swojego kota.
Staramy sie kota bez potrzeby nie wyciągać na klatkę, aby zwiedzający nie mieli możliwości ich głaskania.
To ze względów bezpieczeństwa.
Niestety w ten sposób chcemy się uchronić od przeniesienia jakiś zarazków z chorego kota![]()
hodowca, hodowcy nierówny więc dmuchamy na zimne.
Gdy obudziłem jednego z kotów z drzemki lekko stukając w klatkę (prawda, że bez zapytania o zgodę, niestety), to właścicielka spojrzała na mnie z takim wyrzutem, że odechciało mi się fotografować.![]()
Właściciele kotów bywają bardzo różni: jedni z dumą ustawiają kota do zdjęcia, a inni patrzą na fotografów, jak na pryszcz na d.... :-D
Poza tym, jak sądzę, chyba na wystawach jednak nie występują chore koty.
Pozdrówka
m_o_b_y
--------------------------------------------------------
Poszedłem w lewo, chociaż mogłem pójść i w prawo.
Witold Gombrowicz
Oj lepiej nie - po co kota za nic karać?![]()
No to się mylisz. Nie chodzi o jakieś obłożne czy groźne choroby ale koty też się przeziębiają - i po co z wystawy przywozić do domu kichającego kota?
To tylko pobieżny przykład... Znajomi hodowcy potrafią naprawdę ciekawe historie opowiadać.
Vitez, a wiesz coś może na temat wystaw na śląsku, albo na jakiej stronie by to sprawdzić? Do Warszawy trochę daleko, a o tych co się odbyły w okolicach Bielska zawsze dowiaduje się po fakcie![]()
WYSTAWY FIFE:
Kalisz 12-13 styczeń - SKMKR
Sopot 19-20styczeń - CCB
Warszawa 26-27 styczeń - EKKR
Warszawa 09-10 luty - SMK Jedynka
Poznań 23-24 luty - Posnania
Opole 8-9 marzec - CCW
Lublin 15-16 marzec - LKKR
Warszawa 23-24 marzec - PFA
Katowice5-6 kwicień - SKMKR
Szczecin 12.04-13.04 - Pomerania
Warszawa 3-4 maj - PFA
Łódź 10-11 maj- CCL
Kraków 7-8 czerwiec - KKF
Wałbrzych 21-22 czerwiec - CCW
Sopot 5- 6 czerwiec - CCS
Rybnik 19-20 lipiec - CCR
Gdańsk 2-3 sierpeiń - CCB
Olsztyn 23-24 sierpień - C4C
Wrocław 6-7 wrzesień - CCW
Warszawa 13-14 wrzesień - SMK Jedynka
Bydgoszcz 20-21 wrzesień - CCB
Elbląg 27-28 wrzesień CCB
Warszawa 11-12 październik - SMK Jedynka
Lublin 18-19 październik- LKKR
Lublin 25-26 październik - LKKR
Łódź 8-9 listopad- CCL
Poznań 22-23 listopad - Posnania
Warszawa 29-30 listopad - EKKR
??? 6-7 grudzień - CCW
Warszawa 13-14 grudzień - PFA
Ilość i daty oczywiście mogą ulec zmianie...