Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Wątek: Sigma 30mm f/1.4 EX DC HSM, czy Canon EF 28mm f/1.8 USM ?

Uzależniony Awatar Biperek
    Miasto
    Augustów

Domyślnie Sigma 30mm f/1.4 EX DC HSM, czy Canon EF 28mm f/1.8 USM ?

Po szoku jaki przeżyłem po zapięciu do swojej puszki canona EF 85 f/1,8 zaczyna mi chodzić po głowie jakaś szersza jasna stałka. Na temat wymienionej w temacie sigmy trochę jest, jednak niewiele znalazłem na temat Canona EF 28mm f/1.8 USM. Nie interesują mnie zbytnio testy, wolę raczej opinie użytkowników tych szkieł. Ze względu na AF skłaniałbym się chyba raczej ku Canonowi, ale jak z jakością generowanych za jego pomocą obrazów z cyframi z cropem ?
    Pozdrawiam
    Marek/Biperek

Uzależniony
    Miasto
    Józefów
    Pozdrawiam, Tomek
    Canon LS-120PC II

Uzależniony Awatar Biperek
    Miasto
    Augustów

Domyślnie

Dzięki Jakoś się to tego nie dogrzebałem. Moja wina
    Pozdrawiam
    Marek/Biperek

Zablokowany

Domyślnie

Przejrzałem tamten wątek. Kilka osób porównywało 28 mm 1,8 co 85 mm. Mnie ciekawi jak wypada porównanie do 50 1,4. Sam mam tego drugiego i jest dla mnie wielu sytuacjach za wąski. Myślę o zmianie na 28 mm, ale nie chcę zamieniać siekierki na kijek. USM ring - ok - bardzo ważne, ale jak z tą ostrością. 1,4 to właściwie dla poprawy psychiki, bo użyteczność mimo pojedynczych dobrych efektów na pełnej dziurze jest mała. 50 daje radochę od 1,8. A jak z 28? Jest podobnie do 85mm, który na pełnej jest bardzo przyzwoity?

Początki nałogu Awatar Thunder
    Miasto
    Krotoszyn

Domyślnie

Z checia usłuszalbym odpowiedz na pytanie zadane przez himi bo tez chodzi mi po glowie 28mm
    Canon EOS 5D + Canon 400D + Canon EF 17-40/4L + Canon EF 35/2 + Canon EF 50/1.4 + Canon EF 85/1.8 USM + Canon EF 70-300/4-5.6 IS + Canon Speedlite 580EX + Sandisk Extreme III 20GB + Lowepro Stealth Reporter D200AW

Galeria Thunder | ...Konica-Minolta D5D, Sony A100...

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

http://canon-board.info/announcement.php?f=21&a=3

"3. Zanim założysz nowy temat, sprawdź w wyszukiwarce, czy nie był on już wcześniej poruszany na forum. W 90% przypadków był. Wskazane jest również uprzednie skorzystanie z google. Jeśli masz pytania związane z takim tematem, dopisz nowego posta do istniejącego wątku (o ile już nie ma w nim na nie odpowiedzi)."

Uprawnienia umieszczania postów