Witam,
niestety skończyła się promocja na 400d (cashback) i tu powstaje pytanie. Czy kupić teraz nie licząc na jakieś obniżki cen? Czy jednak poczekać aż pojawi się 450d i marzyć, że wtedy ceny spadną.
Poradźcie coś !
Witam,
niestety skończyła się promocja na 400d (cashback) i tu powstaje pytanie. Czy kupić teraz nie licząc na jakieś obniżki cen? Czy jednak poczekać aż pojawi się 450d i marzyć, że wtedy ceny spadną.
Poradźcie coś !
tak...
Ja bym polecał poczekać jeszcze 4-5 lat. Podejrzewam, że matryce będą mniej szumieć i może wrzucą FF w amatorską puszkę. Przez ten czas poczytaj, pooglądaj zdjęcia innych - czas szybciej zleci. Albo po prostu kup 400D i rób zdjęcia...
Power of L lenses
Podobnie zastanawiam się czy Eos 400D jeszcze stanieje i czy czekać do zakupu wyjścia jego następcy. Może też tak być że 450D który się pojawi będzie niewiele droższy.![]()
Będziecie czekać 3 lub 4 miesiące, a 400D stanieje o max 200zł tak jak 350D gdy wyszedł 400D
Niech kurde obiektywy tanieją!!!![]()
Żaden cashback nie zwróci Ci utraconych fotek z powodu braku aparatu...![]()
7D l EOS 30 Date l sure shot WP-1 l 40/2.8 l SPEEDLITE 580EXll l MAMIYA RB67 + SEKOR 90/3.8
http://piotrplyszewski.pl/
Rzeczywiście warto poczekać 5 lat! Niecałe 5 lat temu, kiedy kupowałem EOSa 30 to myślałem, że to porządny amatorski aparat na lata. No i niestety wczoraj został odsunięty w kąt przez 40D. Strach pomyśleć, co będzie za następne 5 lat więc jeśli chcesz uniknąć tego strachu, to poczekaj!
A jeśli chodzi o czysto handlowo-finansowe rozważania to czy naprawdę warto kupować stary model na kilka tygodni przed premierą nowego?
kup Pentaxa k100d super
Roniu, zastanow sie czy nie lepszey bylby 20D albo 30D od tej 400setki. Po jakims czasie zaczelby cie rece bolec od tej malej puszeczki![]()
5Dmk3 + 1Dsmk2 + Fuji X-T1
Crazy Apple Fanboy
Ex Linux User
a 40D jeszcze lepszy..czemu nie poczekać, aż nasze zarobki zbliżą się do unijnych a złotówka umocni... wtedy za jakąś tam małą część wypłaty kupisz sobie nowke z jakąś elką..
![]()