Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 28 z 28

Wątek: Co polecacie do 3600 zl ? czy canon 17-55 is usm to dobry wybór?

Uzależniony Awatar Lulu1988
    Miasto
    Sandomierz
    Zestaw na ciężkie czasy: 3 puszki z konserwą - w tym jedna przeterminowana, 6 słoików z ogórkami, 4 latarki i krótkofalówki.

wushu
    Guest

Domyślnie

Witam. Również przymierzam się do kupna tego szkła. Nie wiem jak to tylko będzie grało z 400d :/ trochę mały on do tego obiektywu. Jak to wygląda w praktyce? No i jak z nim współgra?

A zdjęcia to można też tutaj pooglądać.
    http://www.photosig.com/go/photos/br...ories?typeId=7

Pełne uzależnienie Awatar arturs
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wushu Zobacz posta
    Witam. Również przymierzam się do kupna tego szkła. Nie wiem jak to tylko będzie grało z 400d :/ trochę mały on do tego obiektywu. Jak to wygląda w praktyce? No i jak z nim współgra?

A zdjęcia to można też tutaj pooglądać.
    http://www.photosig.com/go/photos/br...ories?typeId=7
    Jak pisałem powyżej - znajomy używa z 400D - chodzi super więc się nie przejmuj - podobno nie rozmiar się liczy
    5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|

Domyślnie

2.8 i IS w jednym słoiku to naprawde coś. pod cropa idealne, słyszałem o tym obiektywie same dobre opinie. Nie jest pancerny jak elka i ma wysuwany tubus ale do cropa też wybrałbym właśnie to szkło

Bywalec Awatar macgaw
    Miasto
    Piła

Domyślnie dokladnie nie rozmiar sie liczy...

trzyma sie pewnie, ja mam jeszcze z gripem.... choc potwierdzam ze body w porownaniu do szkla to "pikus"...

wiem ze to idiotyczne pytanie (wkoncu jestem amator - uczacy sie)

... wszyscy pisza.... pod cropa, do cropa ?? co to znaczy?? (nie bić)

.. chcialem wrzucic jakies fotki no ale kiedy wyszedlem popstrykac niestety zaczal padac snieg wiec zrezygnowalem no i nie mam co wrzucic
    6D, Sigma 24 mm f/1.4 Art, Canon 100 mm f/2.8 IS USML, Canon 70-200 f/2.8 IS II

Pełne uzależnienie Awatar JaBlam
    Miasto
    Farschafa

Talking

Napisał ErnestPierwszy
    1. "Pełny" zakres.
    2. IS
    3. f2.8
    4. USM
    Czego chcieć więcej?

Cytat Zamieszczone przez schabu Zobacz posta
    magnezowej obudowy i uszczelek?
    Czerwonego paska??

Co do cropa, zapamietaj tyle ze jak kupisz obiektyw 50 mm i podepniesz go do twojego aparatu to zakres widzenia bedziesz mial jakbys podlaczyl obiektyw 80 mm do analogowego aparatu. Po prostu z racji mniejszej matrycy musisz zastosowac mnoznik 1.6 x do ogniskowych jakie masz podane na obiektywie. Wiec np 70-200 daje Ci zakres mniej wiecej jak 100-320 mm na pelnej klatce (24x36 mm). Mam nadzieje ze zalapales o co chodzi.
    Ostatnio edytowane przez JaBlam ; 07-01-2008 o 00:52
    Jarek
    ----------------------------------------
    Moje pstryki na www.jblaminsky.com od 1 lutego 09 -swiat Eli i Kanona zamienilem na swiat Nikkorow...i dzisiaj nadal nie żaluje

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez macgaw Zobacz posta
    ... wszyscy pisza.... pod cropa, do cropa ?? co to znaczy?? (nie bić)
    Puszki z matrycą APS czyli mnożnikiem 1.6x , czyli u Canona wszystkie nowożytne DSLRy z wyjątkiem serii 1D i 5D . Np: 300D, 350D, 400D, D30, D60, 10D, 20D, 30D, 40D .

ALE obiektyw z mocowaniem EF-S pasuje tylko do: 300D, 350D, 400D, 20D, 30D, 40D.

Uzależniony Awatar Zigi
    Miasto
    niedaleko Częstochowy

Domyślnie

Szkiełko super. Ostre, dobre światełko 2,8 a i is czasem się przyda. Z wad: na 17mm i 2,8 piękna aberacja na brzegach kadru. Nie sposób pominąć też wagi - po kilkunastu zdjęciach w zestawie z 40D+580II w ciągłej sesji człowiek zaczyna czuć że żyje .
    40D, c10-22, c15-85, c50/1.4, 70-200L4, 400L5.6, RUP43, Sherpa 600R +inne graty...
    Moje wiekowe zdjątka na CB & na obiektywnych - zapraszam

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123

Uprawnienia umieszczania postów