Pokaż wyniki od 1 do 10 z 33

Wątek: 30D + EF 70-200 f/4.0 L IS - autofocus źle działa

Mieszany widok

Zablokowany

Domyślnie

Jak ostrzysz? który punkt AF? Jak dla mnie to nie B an FF. Ogólnie mydło, ale nie mam pojęcia do jest powodem. Stawiam na czynnik ludzki.
    Ostatnio edytowane przez himi ; 03-01-2008 o 18:10

Coś już napisał
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez himi Zobacz posta
    Jak ostrzysz? który punkt AF? Jak dla mnie to nie B an FF. Ogólnie mydło, ale nie mam pojęcia do jest powodem. Stawiam na czynnik ludzki.
    Uzywam srodkowego AF. Czas okolo 1/160 ( włączony IS, Mode1) , wykonane okolo 20 zdjec jednego ujecia. 10- 12 ostrych a reszta mydło w większym lub mniejszym stopniu. Może IS sobie nie daje rady przy takim czasie. Nie miałem możliwości zrobienia zdjęc przy krótszych czasach. Kilka zdjeć zrobiłem na badziewiastym statywie i efekt ten sam (stabilizacji nie wyłączałem). Zaczynam się sam zastanawiac czy to jednak nie moja wina. Może mi się łapy z zimna tak trzęsły że IS nie wyrabiał. Jutro wyjeżdzam w góry i tam na spokojnie sprawdze jeszcze raz sprzęt.
    EOS 6D, Grip, EF 24-105 F/4 L, EF 70-200 F/4 L IS USM, EF-S 10-22, 580ex II.

Coś już napisał
    Miasto
    Ziemia

Domyślnie

Wyłącz IS i będzie ...ostro! Po co Ci stabilizacja przy statywie...

Pełne uzależnienie Awatar m_o_b_y
    Miasto
    Wa-wa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez blink_182 Zobacz posta
    Uzywam srodkowego AF. Czas okolo 1/160 ( włączony IS, Mode1) , wykonane okolo 20 zdjec jednego ujecia. 10- 12 ostrych a reszta mydło w większym lub mniejszym stopniu. Może IS sobie nie daje rady przy takim czasie. Nie miałem możliwości zrobienia zdjęc przy krótszych czasach. Kilka zdjeć zrobiłem na badziewiastym statywie i efekt ten sam (stabilizacji nie wyłączałem). Zaczynam się sam zastanawiac czy to jednak nie moja wina. Może mi się łapy z zimna tak trzęsły że IS nie wyrabiał. Jutro wyjeżdzam w góry i tam na spokojnie sprawdze jeszcze raz sprzęt.

O rany !
    Sam na to nie wpadłeś, ani nie czytałeś, żeby wyłączyć IS ?
    Na statywie to IS może być źródłem nieostrości, szczególnie gdy statyw jest badziewiasty.
    Pozdrówka
    m_o_b_y
    --------------------------------------------------------
    Poszedłem w lewo, chociaż mogłem pójść i w prawo.
    Witold Gombrowicz

Coś już napisał
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez m_o_b_y Zobacz posta
    O rany !
    Sam na to nie wpadłeś, ani nie czytałeś, żeby wyłączyć IS ?
    Na statywie to IS może być źródłem nieostrości, szczególnie gdy statyw jest badziewiasty.
    Pozdrówka

Po pierwsze to ja mam obiektyw z nowym systemem stabilizacji który dziala bez problemu na statywie a po drugie tu nie chodzi o zdjecia ze statywu. Statyw użyłem do zrobienia testów dopiero wtedy gdy zauważyłem ze coś jest nie tak z ostrością. Tu cały czas chodzi o zdjecia robione z reki a nie ze statywu.
    EOS 6D, Grip, EF 24-105 F/4 L, EF 70-200 F/4 L IS USM, EF-S 10-22, 580ex II.

Początki nałogu
    Miasto
    Grójec

Domyślnie

Że tak się wtrącę.
    Dlaczego w stabilizacjach starszych generacji przy foceniu ze statywu będzie poruszenie?
    Ni w ząb nie mogę się domyślić o co biega.
    To jak ktoś ma kamienną rękę i mimo wszystko jedzie na IS to będzie miał poruszone?

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Makudonarudo Zobacz posta
    Że tak się wtrącę.
    Dlaczego w stabilizacjach starszych generacji przy foceniu ze statywu będzie poruszenie?
    Ni w ząb nie mogę się domyślić o co biega.
    Podpiąłbyś kiedys takie szkło to może byś zrozumiał. Żyroskop coś wariuje. Ale dlaczego to nie wiem.

Uprawnienia umieszczania postów