niedługo powinny powstać:
nasz_gang;
nasza_mafia;
nasze_kochanki;
nasi_kochankowie;
nasze_lewe_zarobki;
nasza_korupcja;
wymieniać można wiele
co niby ma na celu upublicznianie danych sprzętu który jeszcze nie został skradziony??
Sprawdzenie czy sprzęt który kupiłem nie jest kradziony jest dla mnie słuszne i dobre ale nie widzę potrzeby zapoznawania się z tym kto ten sprzęt posiadał - bo po co, przecież jeżeli będę np 4 nabywcą a sprzęt okaże się być wadliwy to nie będę próbował uzyskać odszkodowania od pierwszego właściciela tylko od tego który mi to sprzedał.
Może w końcu ktoś stworzy bazę danych skradzionego sprzętu, bazę która będzie wiarygodna, najlepiej tworzona przez policję i przez policję aktualizowana. Bo co ze sprzętem który został skradziony a potem odzyskany np. dzięki działaniom policji? Czy już nigdy nie bedzie go można sprzedać bo wisi gdzieś jako skradziony? Tak czy inaczej policja posiada dokładną bazę skradzionego sprzętu tyle tylko że jest bardzo rozproszona i przydałyby się działania któe zbiorą to do kupy i opublikują w sieci. Gdyby takie coś było to ja chętnie oddam 1% podatku na takie działania, które, jestem o tym przekonany, w znacznym stopniu przyczyniłyby się do zmniejszenia liczby kradzieży.