Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 17 z 17

Wątek: G6 vs G5

Miro-7
    Guest

Domyślnie

chłopcy, chłopcy oczywiście, że g6

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Nie ma zasadniczych wyraźnych różnic między G3,G5 a G6. AF jest żółwi we wszystkich modelach, jakość zdjęć bardzo podobna (we wszystkich bardzo dobra jak na kompakt), obiektywy w zasadzie te same. Wybór powinien więc być uzależniony od ceny, za jaką możemy dostać jeden z w/w modeli.
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Pełne uzależnienie Awatar Pszczola
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Robilem zdjecia i G3, G5 i G6 (rozne egz.). Moim zdaniem jakosc zdjec nie jest podobna na tyle, ze mozna o tym zapomniec. W moim subiektywnym rankingu aparaty te porankingowalbym w takiej kolejnosci: G6, G3, G5
    EOS 300v + BP, EOS 350d, EFs 18-55 3.5-5.6 II, EF 28-90 4-5.6 II, EF 75-300 4-5.6 III, EF 50mm 1.8 II, EF 85mm 1.8, Auto Revuenon 135 2.8, Pentacon 200 4, 430EX + rożny osprzęt; FED 5B; LOMO LK-A; Lubitel 166B; Minolta AF Big-Finder; Umax AstraCam 1000

Pełne uzależnienie Awatar mxw
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jacam
    Nie wszyscy od razu potrzebują lustrzanki,
    Moja córka będzie miała niedługo mały występ, ja nie wiem czy zdążę dojechać z roboty, więc przygotowałem żonie zestaw do focenia: 300D+simga70-300+550EX, no i mnie wyśmiała: za duże, za ciężkie, tym to ona fotek nie zrobi jaka szkoda że sprzedaliśmy G5 .
    raczej popracuj nad żoną
    moja - w dokładnie identycznej sytuacji - z pewną taką nieśmiałością wzięła jednak lustro zamiast kompakta... i potem nie chciał mi już oddać
    pozdro.,
    m.

AirWitek
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mxw
    raczej popracuj nad żoną
    moja - w dokładnie identycznej sytuacji - z pewną taką nieśmiałością wzięła jednak lustro zamiast kompakta... i potem nie chciał mi już oddać

Spoko, ja miałem do niedawna 300D i dziewczyna też już mi sie na niego powoli "przytulała". Z innej beczki za 2 tyg bede miał 350D

A wracając do tematu, sporo robiłem G3 a teraz dwa dni pstrykam pozyczonym G6 i oczywiście G6 o niebo lepszy! Ten G6 to właśnie dziewczyny której spodobało sie moje hobby...

W porównaniu z 300D bez sprzecznie wygrywa lustro (nawet przy kiepskim obiektywie Sigma 55-200), na G6 jakies takie szumy sa nawet przy ISO 50, nie podoba mi sie to...

pozdro
    Witek (Wlkp_Spotters)

Pełne uzależnienie Awatar mxw
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez AirWitek
    W porównaniu z 300D bez sprzecznie wygrywa lustro (nawet przy kiepskim obiektywie Sigma 55-200), na G6 jakies takie szumy sa nawet przy ISO 50, nie podoba mi sie to...
    taaaa, kiedyś robiłem krótki czas kompaktem (A95) i wydawało mi się, że zdjęca są okay (jak na cyfrę). kilka miesięcy temu przesiadłem się na eos'a. róznica w jakości zdjęć niby nie była powalająca (wiadomo ;-)). wczoraj znów musiałem zrobić trochę zdjęć kompaktem i ....... masakra
    nie potrafię już patrzeć na te fotki: nie widać detali, jakies aberacje (??), z ostrością (optyczną) średnio, szumy (iso50 w słoneczny dzień), i to co najgorsze: wszystkie foty jakieś masakrycznie przeostrzone...

ech, jak to już ktoś tu powiedział: z puszką jest jak z samochodem: podoba nam się nasz, dopóki nie przejedziemy się lepszym
    pozdro.,
    m.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jacam
    przygotowałem żonie zestaw do focenia: 300D+simga70-300+550EX, no i mnie wyśmiała: za duże, za ciężkie, tym to ona fotek nie zrobi
    Porównanie nie wytrzymuje próby bo ani G5 ani G6 nie ma ogniskowej 300 (a w zasadzie 480) wiec po co dajesz jej taką lufę... wystarczy "krótszy" obiektyw...

pozdr
    Lutek
    EOS 70D | Canon 50mm f/1.8 STM | Canon 18-135 3.5-5.6 IS STM | PIXMA MG7150

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów