Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 39

Wątek: Mam zamiar kupić, pomóżcie

Pełne uzależnienie Awatar m_o_b_y
    Miasto
    Wa-wa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sylwester Samluk Zobacz posta
    W takim razie kupuje L 70-200 USM f4 i dziękuje WAM za pomoc, wiedziałem, z mogę na WAS liczyć, mam nadzieje, że juz w lutym umiescze coś z nowego Obiektywu. Macie racje z czasem uzbieram na następne szkło, dobre szkło.

Sylwek
    Dobry wybór na początek.
    To znakomite szkło, ma wspaniałe recnezje w Polsce, Anglii i w USA.
    Pięknych fot życzę !
    Pozdrówka
    m_o_b_y
    --------------------------------------------------------
    Poszedłem w lewo, chociaż mogłem pójść i w prawo.
    Witold Gombrowicz

Początki nałogu Awatar sylwester Samluk
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

A powiedzcie tylko tak na koniec czemu bardziej warto kupić na początku zooma a nie stałkę? Pytam tak ściekawości choć wybór już padł na 70-200
    |5D Mark I| |50D+BG-E2N| |400D+BG-E3| |Sigma 10-20mm f/4-5,6 EX DC HSM| |Canon EF 28mm f/1.8| |Canon EF 85mm f/1.8|
    |Canon EF 70-200mm f/4 L USM| |Canon Speedlite 430 EX II|Knight TR-332 E-TTL Trigger

Uzależniony

Domyślnie

Jesli kupisz swoja pierwsza L-ke i zobaczysz co produkuje to watpie czy bedziesz chcial nadal bawic sie kitem.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Śląsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Mariusz_C Zobacz posta
    Stałki to stałki biją jakością zoomy.
    bija je przede wszystkim swiatlem - z jakoscia to juz roznie jest :wink: .. to zawsze zalezy od tego co z czym poruwnujesz..

A powiedzcie tylko tak na koniec czemu bardziej warto kupić na początku zooma a nie stałkę? Pytam tak ściekawości choć wybór już padł na 70-200
    bo bedziesz mial uniwersalny zakres.. stalki przydadza sie do zdjec w gorszych warunkach oswietleniowych albo do zdjec z mala GO .. a na razie bedziesz mial czym pstrykac w przedziale od 18mm do 200mm, stalki dokupisz sobe z czasem :-)

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Wątki z kategorii "jaki/który obiektyw kupić" lądują w dziale 'Dla początąkujących' .

Uzależniony

Domyślnie

70-200/4

Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Pytanie jest takie: Co chcesz fotografować? Jeśli portrety to zapomnij o 70-200/4 bo za ciemny (za duża GO) i aż tak długa ogniskowa jest użyteczna rzadko. Wtedy lepiej 50/1.4 lub 85/1.8 a najlepiej oba. Ewentualnie wariant 70-200/4 + 50/1.4.

Bywalec Awatar darnok
    Miasto
    Jelenia Góra

Domyślnie

ja wybralem juz 70-200/4 i jstem super zadowolony
    i nie sadze ze jest zbyt ciemny do portretow robie nim co nieco i naprawde pasuje mi do mojego sposobu robiena fotek.

Początki nałogu Awatar sylwester Samluk
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Jeszcze jedno pytanie do tych co uzwają 70-200mm f/4 USM Canona, czy na początek tym obiektywem bedę mógł robić w miarę ładne zbliżenia samolotów? Oczywiscie stojąc np. na Okęciu za ogrodzeniem obok przystanku 154 (ul. Gorzkiewki niedaleko Crgo)? Lub np. bedąc na ulicy Al. Krakowskie nad scieżką schodzenia. Jeśli ktoś z Was robił tym obiektywem fotki samolotom to proszę o linka lub proszę o przykładowe fotki na adres samluks30@gmail.com

Dziękuje

p.s mam nadzieje, że z Canonem 400D ten obiektyw dobrze będzie działał?

Sylwek
    |5D Mark I| |50D+BG-E2N| |400D+BG-E3| |Sigma 10-20mm f/4-5,6 EX DC HSM| |Canon EF 28mm f/1.8| |Canon EF 85mm f/1.8|
    |Canon EF 70-200mm f/4 L USM| |Canon Speedlite 430 EX II|Knight TR-332 E-TTL Trigger

Pełne uzależnienie Awatar wojkij
    Miasto
    Meksyk Europy

Domyślnie

Moze jestem dziwny ale w czym jest taki fenomenalny 70-200 f4?

Szklo jak szklo, jakosc bdb ale uniwersalne to ono napewno nie jest, na slabo oswietlone koncerty odpada(z corpem 1/120 - 1/320 s? Bez monopodu nie podskoczysz, chyba ze impreza z tvp) itd. W dobrym swietle ok - ale tak czy inaczej jestes warunkami mocno ograniczony. Imo lepszym wyborem przy takiej ilosci gotowki byly by 35 2.0 i 85 1.8. ale autor pierwszego posta juz zdecydowal

Aaa opinia subiektywna, nie bic piany prosze.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Jeszcze jedno pytanie do tych co uzwają 70-200mm f/4 USM Canona, czy na początek tym obiektywem bedę mógł robić w miarę ładne zbliżenia samolotów?
    Nie, nie wiem jaka odleglosc jest z tych przystankow(no chyba ze bardzo blisko, nigdy nie bylem) ale raczej nic z tego nie bedzie, za krotko. 100-400 lub 400 do samolotow podobno najlepsze w rozsadnej cenie

p.s mam nadzieje, że z Canonem 400D ten obiektyw dobrze będzie działał?
    Z kazdym body bedzie dzialac bdb.
    Ostatnio edytowane przez wojkij ; 06-01-2008 o 21:27 Powód: Automerged Doublepost

Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów