Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 27 z 27

Wątek: jakie obiektywy wybrac do body 400d chcę fotografować wnętrza i przyrodę.

Początki nałogu Awatar krzychoo

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez annablondi Zobacz posta
    dzięki jak na razie to zdecyduję się na body 400d + obiektyw c17-55f/2.8 is usm ale jak dostanę uzywany 70-200/2.8L do sobie dokupie do pejzaży.Chyba że będzie body 40d w dobrej cenie.
    Czy opłaca się kupić sprzęt w UK?
    Myślę, że możesz wybrać lepiej. Już kilka osób Ci napisało o użyteczności szerokiego kąta w lustrzance przy fotografowaniu wnętrz. Więc postaraj się żeby był jak najszerszy - 17 mm to za mało, postaw na 10-22. Miałem zlecenie fot. budynki wspólnot mieszkaniowych i wnętrz biur i okazało się że często 17-40 L za cropie to za mało, musiałem wspomagać się analogiem. Więc moje propozycje w Twoim zakresie cenowym:
    Canon 20d, Canon 10-20, Canon 430EX.
    Nie zapomnij o niezbędnym do fot wnętrz statywie i wężyku spustowym!

Domyślnie

czy możecie mi pomóc w wyborze aparatu?
    Jestem architektem wnetrz i wcześniej korzystałam z zenita lecz w dobie komputerów i fotografi cyfrowej chcę mieć aparat do dokumentacji wnetrz przeze mnie zaaranżowanych.
    mam na oku Canona 400d lub Nikona ale jak w pierwszym przypadku tak i w drugim niewiem co lepsze.
    Napewno potrzebuję obiektywu szerokokątnego i zwykłego o zmiennej ogniskowej.
    Lampę dobiorę do aparatu ( do canona speedlite 430ex).
    proszę o poradę.
    szczerze gdy widze poraz setny takie pytania to chce sie powiedziec "te najdroższe"...
    czy to tak ciężko użyć "szukaj"
    Canon 1D MK III, 300D x2| BG-E1 | Tokina 12-24 f/4 SPRZEDAM | Canon: 24-70 f/2,8 L | | 28 f/1.8 | 50 f/1.4 | 85 f/1.8 | 75-300 f/4-5.6 | 420EX |
    zamiennik RS-60E3 | EOS -> m42 | Revuenon 50 f/1,8 | MC 3M-5CA 8/500 | pierścionki | First Opticam PRO-6604G + inny badziewny trójnóg

www.nagor.prv.pl - FOTOblog.

Początki nałogu
    Miasto
    Jelenia Góra/Wrocław

Domyślnie

17mm na cropie do wnętrz jest troszkę ciasne, lecz nie mówię, że się nie da, wręcz przeciwnie. Sam sporo wnętrz napstrykałem tym właśnie zakresem (tamron 17-50). Moja rada, to zainwestuj jeszcze w jakiś statyw. Tak jak już Marfot napisał, ważne aby głebia ostrości była spora (f przymknięte sporo, t mocno wydłużone) oraz, w zależności jak kto co lubi , wykorzystanie światła zastanego, które to tworzy klimat wnętrza.
    Nikona nie poleciłbym tylko ze wzgl. na kiepski auto WB przy świetle "żarówkowo-jarzeniowym" (z własnego doświadczenia), no ale od czego są RAWy

http://chyra.dimgs.com/index.php?id=interiors.php

Kino robione C350D, kitem. Baaardzo brakowało szerokiego.
    Kolejne - biuro, robione N D100, Tokina 12-24. Będę miał czas, to kolory poprawię
    Restauracja - C400D+kit, 30D+17-50, dodatkowo stałka 50tka, czasem lampa 580EX
    Katedra - 30D+17-50, z ręki
    Reszta nie pamiętam

annablondi
    Guest

Domyślnie

Mam jeszcze jedno pytanie znajoma jest obecnie w stanach i ma możliwośc wyszukania sprzętu po lepszych cenach niż w Polsce ale nie mam pojęcia jak to jest z gwarancja czy ona obowiązuje w Europie.Jeżeli już bedę kupowała sprzęt to zdecyduję się jednak na obiektyw 10-22 i 70-200 ( lub 17-55 ) mam jeszcze wątpliwośc co do body czy 400 czy moze zainwestować w 40D. Opinie jak narzaie są rózne z tego co już się zdążyłam zorientować to pardziej rozwojowy jest 40D ale czy go wpełni wykorzystam jak nie robię zdjęć zarobkowo.Co ty na ten temat sądzisz?

Uzależniony Awatar iktorn92
    Miasto
    Jelenia Góra

Domyślnie

Gwarancja realizowana jest tylko w USA. Jeżeli masz kase to tak. Puszka jest zdecydowanie lepsza ja mialem do wyboru 20d vs nowe 400d i wybrałem 20d bo jest wg. mnie lepszy ergonomia itd. Ja też nie robie zarobkowo ale w końcu zaczniesz robić dobre foty nie ważne jaki sprzęt ważne umiejętności z tym ze dobre szkla przy dobrym body dają lepsze rezultaty.

Początki nałogu
    Miasto
    Jelenia Góra/Wrocław

Domyślnie

40D nie miałem, nie wypowiem się. Pracowałem natomiast z Canonami 300, 350, 400, 30, jedynkami. Znajomej poleciłem 400D, kupiła, 80% funkcji nie wykorzystuje choć ma doświadczenie z lustrzankami analogowymi. Zdjęcia robi wspaniałe. Miała do porównania mój 30D, 350D i 1D, wybrała mniejsze i lżejsze ............. ale takich wątków było pewnie już milion Poleciłbym na początek 400D a inwestowałbym w lepsze słoiki.

Pełne uzależnienie Awatar m_o_b_y
    Miasto
    Wa-wa

Domyślnie

Mam jeszcze jedno pytanie znajoma jest obecnie w stanach i ma możliwośc wyszukania sprzętu po lepszych cenach niż w Polsce ale nie mam pojęcia jak to jest z gwarancja czy ona obowiązuje w Europie.Jeżeli już bedę kupowała sprzęt to zdecyduję się jednak na obiektyw 10-22 i 70-200 ( lub 17-55 ) mam jeszcze wątpliwośc co do body czy 400 czy moze zainwestować w 40D. Opinie jak narzaie są rózne z tego co już się zdążyłam zorientować to pardziej rozwojowy jest 40D ale czy go wpełni wykorzystam jak nie robię zdjęć zarobkowo.Co ty na ten temat sądzisz?

Jest również różnica wagi i rozmiarów - 400 jest sporo lżejszy i mniejszy, więc musisz sama zdecydować, czy wolisz wydać więcej i nosić większy i cięższy aparat za cenę lepszych zdjęć, czy na odwrót.
    Pozdrówka
    m_o_b_y
    --------------------------------------------------------
    Poszedłem w lewo, chociaż mogłem pójść i w prawo.
    Witold Gombrowicz

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123

Uprawnienia umieszczania postów