Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 27

Wątek: jakie obiektywy wybrac do body 400d chcę fotografować wnętrza i przyrodę.

annablondi
    Guest

Domyślnie

czy możecie mi pomóc w wyborze aparatu?
    Jestem architektem wnetrz i wcześniej korzystałam z zenita lecz w dobie komputerów i fotografi cyfrowej chcę mieć aparat do dokumentacji wnetrz przeze mnie zaaranżowanych.
    mam na oku Canona 400d lub Nikona ale jak w pierwszym przypadku tak i w drugim niewiem co lepsze.
    Napewno potrzebuję obiektywu szerokokątnego i zwykłego o zmiennej ogniskowej.
    Lampę dobiorę do aparatu ( do canona speedlite 430ex).
    proszę o poradę.

Uzależniony Awatar Blindseeker
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez annablondi Zobacz posta
    Jestem architektem wnetrz i wcześniej korzystałam z zenita lecz w dobie komputerów i fotografi cyfrowej chcę mieć aparat do dokumentacji wnetrz przeze mnie zaaranżowanych.
    mam na oku Canona 400d lub Nikona ale jak w pierwszym przypadku tak i w drugim niewiem co lepsze.
    proszę o poradę.
    A co to jest obiektyw zwykły o zmiennej ogniskowej?

Ja bym polecił Canona 400D + Tokina 12-24 lub Canon 10-22, lub ew. Canon 17-40 - ale to może być za wąsko.

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

proszę o poradę.
    Jeśli planujesz lustro to z racji Twojego zawodu możesz z czasem pomyśleć o obiektywach Tilt-Shift np. takich jak te: TS-E 24mm f/3.5L, TS-E 45mm f/2.8.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

annablondi
    Guest

Domyślnie

może żle się wyraziłam ale chodzi mi o obiektyw 17 - 55 + 50- ?. generalnie mam na ten zakup przeznaczone ok. 5 tys. ale jak tak dłużej czytam te wasze uwagi to mam coraz więcej wątpliwości co wybrać.

annablondi
    Guest

Domyślnie jakie obiektywy wybrac do body 400d chcę fotografować wnętrza i przyrodę.

projektuję wnętrza i potrzebuję aparat do dokumentacji . chcę kupić dwa obiektywy jeden szerokokątny do wnętrz a drugi uniwersalny może 17- 85mm zwrócono mi uwagę iż przy wyborze obiektywu mam patrzeć na jego jasność ale itak proszę o poradę. niewiem czy kupić obiektywy orginalne czy ich zamienniki.
    Z góry dziękuję.Anna

Bywalec
    Miasto
    kraków

Domyślnie

no to jeszcze kwestia ceny.. bo to chyba ważne

Uzależniony Awatar iktorn92
    Miasto
    Jelenia Góra

Domyślnie

Nie podałaś ceny wiec ciężko ci poradzić. Jak do wnętrz to może ultra szeroko coś typu tokina 12-24 labo najlepiej C 10-22. Jak normalnie i w rozsądniej cenie to może tamron 17-50?

annablondi
    Guest

Domyślnie

wstepnie przeznaczyłam na ten zakup 5 tys. ( tj.body ,lampa i obiektyw narazie uniwersalny ale w krótkim czasie będę chciała dokupić szerokokatny)

Początki nałogu
    Miasto
    Pomorze Środkowe

Domyślnie

C400D + C17-55 f/2,8 IS USM
    pozdrawiam

Coś już napisał

Domyślnie

wstepnie przeznaczyłam na ten zakup 5 tys. ( tj.body ,lampa i obiektyw narazie uniwersalny ale w krótkim czasie będę chciała dokupić szerokokatny)
    400D+EF 24-105IS+430ex, a w przyszłości jako UWA EF-S 10-22.
    PozdRufka
    Flowenol
    -------------------------------------------------------------
    Life is too short for reading MTF charts.
    Craig16229

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów