Strona 13 z 14 PierwszyPierwszy ... 311121314 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 121 do 130 z 134

Wątek: Studenckie wersje Adobe już wkrótce!

Początki nałogu Awatar Malin
    Miasto
    Warszawa/Radom

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez comatus Zobacz posta
    Z tego co kojarzę to nie ma żadnych ograniczeń, ale jako że adobe dziwnie potratowało studentów to przestałem się inetresować.
    Polskie Adobe chciało "przewalić" ale obudzili się z ręką w nocniku jak studenci zorientowali się co jest grane. Teraz wszystko jest na podobnych warunkach jak w UK i z wszystkimi korzyściami jakie były planowane na początku tej kampanii.

Cytat Zamieszczone przez Grisha Zobacz posta
    Czy studenckie wersje PS CS3 mają jakieś ograniczenia softwerowe? Słyszałem po prostu, ze wersja studencka różni się od komercyjnej nie tylko zasadami użytkowania, ale też obcięciem funkcji... Może jakiś posiadacz się do tego ustosunkować?
    Nie, jest to pełna wersja Extended w niczym nie różniąca się od wersji komercyjnej.
    Regulamin pkt 8

Początki nałogu Awatar don
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Stach84 Zobacz posta
    u.. to troszkę kiepsko
    przeciez to normalka ze za 300 zl nie moze byc komercha, to jaki bylby sens wersji komercyjnej za 7000 zl ? ? heh . to jest chyba oczywiste
    zreszta student sie pierw uczy na niekomercyjnej, pozniej kupuje za 7000 zl i przy dobrym projekcie kasa sie od razu zwraca. taka filozofia.
    Moja CaroLina

Bywalec Awatar Elmarqo
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez don Zobacz posta
    zreszta student sie pierw uczy na niekomercyjnej, pozniej kupuje za 7000 zl i przy dobrym projekcie kasa sie od razu zwraca. taka filozofia.
    7000? Skąd ta cena?

Miasto
    Warszawa/Radom

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Elmarqo Zobacz posta
    7000? Skąd ta cena?
    Don piszac o 300zł i 7000zł mial chyba na mysli creative suit
    Regulamin pkt 8

Początki nałogu

Domyślnie

W sumie to już wszystko jedno bo PS CS3 studencki widzę, że jest praktycznie nie dostępny a nowe warunki pewno będą straszny szajs ...

adobe w ogóle nie myśli. Ci co obecnie piracą będą piracić dalej skoro nie można kupić tanio licencji studenckiej. W tym wypadku adobe pozbawia siebie 175zl od łebka praktycznie za nic. Bo 95% kupujących przeszło by z wersji pirackich na studenckie dla świętego spokoju, a nie w imię szczytnych idei rozwoju firmy czy coś. Tak więc robiąc takie jaja to oni krzywdzą bardziej siebie jak klientów :P No ale do tego trzeba mieć mózg zamiast tego ... styropianu
    Ostatnio edytowane przez Grisha ; 21-03-2008 o 13:30

Początki nałogu Awatar Wini
    Miasto
    W-wa

Domyślnie

Małżonka zakupiła sobie jakiś pakiet (Web Premium) i jest bardzo zadowolona.
    Wini

Pełne uzależnienie Awatar Kolaj
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Bo 95% kupujących przeszło by z wersji pirackich na studenckie
    ... taaa, jasne. Po pierwsze tylko część osób używających pirackiego PS-a to studenci. Na pewno nie 95%. A po drugie, z tych studentów to też jest sporo takich, którzy 175 zł wolą wydać inaczej. Myślę, że takich studentów jest niestety większość.
    BYKOM STOP - poprawna pisownia i ortografia w internecie

Miasto
    Warszawa/Radom

Domyślnie

W sumie to już wszystko jedno bo PS CS3 studencki widzę, że jest praktycznie nie dostępny
    a tego nie słyszałem
    Regulamin pkt 8

Początki nałogu

Domyślnie

95% kupujących = 95% z grona studentów którzy zdecydowali się na zakup PS CS3 w wersji student Tak więc w domyśle już, że są to studenci (bo nikt inny nie może być kupującym, a ten kto się nie zdecydował też nie jest kupującym ), którzy postanowili jednak nie wydać na coś innego Rozwinę więc tamtą kwestię trochę bardziej Chodziło mi o to, że 95% studentów którzy się zdecydowali na zakup PS CS3 najprawdopodobniej przechodziło by z wersji pirackiej na oryginalną, a reszta 5% nie miała styczności z PSem wcześniej. Może i to zbyt pesymistyczne, ale chodzi raczej mi o to, że i tak znacząca większość przeszła by jednak z pirata, a nie, że "tanio jakiś fajny program to sobie kupie" ;P . Daje to taki wniosek, że większość co i tak piraci - będzie piracić dalej i te pseudo-marketingowe zabawy ich nie krzywdzą, bo i tak mają :P Innymi słowy Adobe bardziej krzywdzi siebie jak studentów.

Apropo praktycznie nie do dostania - na stronach vobisu i innych dystrybutorów nie ma tej wersji PSa (a przynajmniej wczoraj). Chyba, że to trzeba się przejść i na zasadzie może w sklepie mają, ale wiele osób tutaj pisało, że zamawiali przez net i wsio gra.

Miasto
    Warszawa/Radom

Domyślnie

95% kupujących = 95% z grona studentów którzy zdecydowali się na zakup PS CS3 w wersji student Tak więc w domyśle już, że są to studenci (bo nikt inny nie może być kupującym, a ten kto się nie zdecydował też nie jest kupującym ), którzy postanowili jednak nie wydać na coś innego Rozwinę więc tamtą kwestię trochę bardziej Chodziło mi o to, że 95% studentów którzy się zdecydowali na zakup PS CS3 najprawdopodobniej przechodziło by z wersji pirackiej na oryginalną, a reszta 5% nie miała styczności z PSem wcześniej. Może i to zbyt pesymistyczne, ale chodzi raczej mi o to, że i tak znacząca większość przeszła by jednak z pirata, a nie, że "tanio jakiś fajny program to sobie kupie" ;P . Daje to taki wniosek, że większość co i tak piraci - będzie piracić dalej i te pseudo-marketingowe zabawy ich nie krzywdzą, bo i tak mają :P Innymi słowy Adobe bardziej krzywdzi siebie jak studentów.

Apropo praktycznie nie do dostania - na stronach vobisu i innych dystrybutorów nie ma tej wersji PSa (a przynajmniej wczoraj). Chyba, że to trzeba się przejść i na zasadzie może w sklepie mają, ale wiele osób tutaj pisało, że zamawiali przez net i wsio gra.
    Nie tylko studenci są uprawnieni do korzystania, ale i uczniowie szkól średnich
    Regulamin pkt 8

Strona 13 z 14 PierwszyPierwszy ... 311121314 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów