jeszcze trochę czasu i wyjdzie strasznie ograniczony ten program, co chwile dochodzą nowe obostrzenia. Poczekajmy na poniedziałek, do zapowiadanej oferty z ostatecznymi warunkami do spełnienia. Bahrd szybszy jesteś![]()
40D,12-24, 18-55, 50 f/1,8; 24-105 f/4 IS, 70-200 f/4, 430EX
IMO trzeba po prostu poczekac az sie te wersje pojawia na polkach sklepowych w ostatecznej wersji, bo teraz to mozna tylko gdybacAle rzeczywiscie-na poczatku wygladalo to wprost niewiarygodnie, i z kazdym dniem wydawalo sie byc coraz gorzej, mam nadzieje, ze jednak powroca to pierwotnych ustalen
![]()
Pierwsze donosy były wręcz nieprawdopodobne. Praktycznie wychodziło 3,5% normalnej ceny...
Ale tak jak piszesz, trzeba poczekać.
Ludzie do użytku domowego profesjonalny software powinien być darmowy, rozumiem, gry, filmy muzyka - to służy rozrywce i za rozrywkę się płaci, chociaż moim zdaniem 130 zł czy ponad 200 zł za grę to trochę drogawo. Software którego używasz w domu do nauki i zabawy za free a kasę zapłacisz jak będziesz chciał na nim zarabiać, tak robi Autodesk z oprogramowaniem za 13, 16, czy 19 tys. zł i tak powinno być .......
Zaskoczyli mnie tą inicjatywą podziału studentów na zaocznych i nie. Robią tu duży błąd, bo wielu zaocznych to młodzi ludzie liczący się z każdym groszem i ciężko pracujący na swoje studia. Mam tylko nadzieję, że nie jest to nasza ( a myślę tu o polskim oddziale ADOBE) krajowa inicjatywa. Kolejny raz okazałoby się że chcemy być bardziej święci od świętego...Poza tym IMO głupie jest proponowanie ceny 175 zł i tak mocne ograniczanie licencji wersji edu. Każdy zainteresowany zaoczny z chęcią wydałby ...no pewnie i stówkę więcej![]()
To jest inicjatywa polskiego oddziału. Na zachodzie nie ma rozróżnienia na studentów dziennych / zaocznych.
To idź do Adobe i im to powiedz. Może nie wiedzą. I co to właściwie znaczy, że powinno być tak czy siak? Jak stworzysz własny soft, poświęcisz na to ileś tam tysięcy osobogodzin, zainwestujesz ileś tam pieniędzy to będziesz mógł wtedy decydować, czy chcesz go za darmo rozdawać do niekomercyjnych zastosowań czy nie.
BYKOM STOP - poprawna pisownia i ortografia w internecie
IMO sytuacja jest podobna jak do niedawna z officem, wszyscy go mają na kompie ale tylko firmy mają do niego pudełko. Jeśli adobe wprowadzi za dużo ograniczeń to sytuacja się nie zmieni i każdy będzie miał program ściągnięty z netu a pudełka będzie można znaleźć tylko w firmach.