Strona 5 z 14 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 134

Wątek: Studenckie wersje Adobe już wkrótce!

Pełne uzależnienie Awatar sniper88
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Dziwne, ze studenci zaoczni nie moga korzystac z promocji, podobnie jak i to, ze po zakonczeniu nauki korzystanie staje sie nielegalne Mnie to co prawda nie przeszkadza (1rok studiow dziennych), ale duzo potencjalnych kupcow 'odpadnie'.
    Czy przyczepia sie, gdy na moim komputerze bedzie soft zarejestrowany nie na mnie, a na moja siostre?
    Wystarczy, ze powiesz iz twoja siostra tez jest uzytkownikiem komputera. W koncu nie masz wylacznosci na korzystanie z niego
    WWW | 500px | IG
    Semper in altum

Pełne uzależnienie
    Miasto
    3city

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sniper88 Zobacz posta
    Dziwne, ze studenci zaoczni nie moga korzystac z promocji, podobnie jak i to, ze po zakonczeniu nauki korzystanie staje sie nielegalne Mnie to co prawda nie przeszkadza (1rok studiow dziennych), ale duzo potencjalnych kupcow 'odpadnie'.

Wystarczy, ze powiesz iz twoja siostra tez jest uzytkownikiem komputera. W koncu nie masz wylacznosci na korzystanie z niego

odnosnie samej wylacznosci to nie jestem tak do konca pewien co o tym pomysli prawnik-specjalista (np taki fenomen, jest nawet jakis aktualny topic poruszajacy ten temat, ze np photoshop zakupiony w USA przez neta nie jest juz w polsce legalny...).
    Loty widokowe nad morzem - teraz mnie pochłaniają, 1Ds kurzy się na półce...

Bywalec Awatar grzbiet
    Miasto
    Sosnowiec

Domyślnie

A ja myślę, że Adobe popełnia wielki błąd ograniczając licencję tylko dla określonych grup... Te same warunki dla całego społeczeństwa i konieczność systematycznej aktualizacji wyeliminowałyby w dużej mierze piractwo, a i zarobiona kasa byłaby niewspółmiernie wyższa. No ale to nie moja brocha, nie ja jestem preziem Adobe...

P.S. Bo najbardziej mnie śmieszą pytania usera PS-a o podstawowe zagadnienia (stać go na soft za 3000 zł a nie stać na książkę za 50 czy 100 zł?)

Uzależniony Awatar comatus
    Miasto
    Wybrzeże Pucyfiku

Domyślnie

Mnie jeszcze zastanawia czy wystawianie prac do różnych konkursów jest działalnością komercyjną?

Uzależniony Awatar miklo
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Wg zapisów z http://www.adobedlastudenta.pl/pliki/license.html wynika, że jeśli mój brat kupi ten soft i mi da całość z kodem nieodpłatnie, to będzie wszystko ok. Co do używania po zakończeniu studiów - jeszcze wczoraj na ich stronie była informacja, że po zakończeniu studiów nadal będzie można softu używać. Dzisiaj to zmienili. Trzeba poczekać, aż sami ze sobą dojdą do ładu.

Pełne uzależnienie Awatar sniper88
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Może ich zaskoczyla ilosc chetnych na zakup tej wersji i nie wiedza co z tym fantem zrobic Poczekajmy, az wejdzie do sklepow
    WWW | 500px | IG
    Semper in altum

Pełne uzależnienie Awatar marekb
    Miasto
    Wadowice,Kraków

Domyślnie

raczej ich zaskoczyła ilość pirackich kopii wsród studentów...:wink: ktoś kto nie używa programu, nie łapie się na niego w ślepo jak tylko ma się pojawić.... jeśli zmienili legalność po studiach równie dobrze jutro mogą zmienić cenę na 175E.... Było też napisane o studentach szkół średnich- co to znaczy...??

Bywalec

Domyślnie

kurcze byłem dziś w kilku Vobisach i wszędzie to samo.
    Brak, podobno na Polskę w pierwszej dostawie było TYLKO 300 boxów, które rozeszły się w zastraszającym tempie, nie trafiając nawet na półki sklepowe. Trzeba teraz czekać na kolejną dostawę, o której nikt nie potrafi nic powiedzieć, ani kiedy będzie i czy jest szansa sie załapać...
    40D,12-24, 18-55, 50 f/1,8; 24-105 f/4 IS, 70-200 f/4, 430EX

Uzależniony

Domyślnie

MS zaoferował taniego Offica najpierw tylko studentom i uczniom, nie sprzedawało się pewnie najlepiej więc rozszerzyli licencję i jeszcze obniżyli cenę. Może Adobe potrzebuje trochę czasu żeby dojść do podobnych wniosków. W końcu w kraju prawie każdy zaawansowany użytkownik kompaktu ma co najmniej CS i będzie potrzebował silnego impulsu żeby dokupić do niego pudełko

Domyślnie

Pod tym linkiem jest kilka ciekawych sprostowań dotyczących PS dla studentów i jak się okazuje uczniów szkół średnich.
    http://dobreprogramy.pl/index.php?dz=15&n=8081

Strona 5 z 14 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów