Cytat Zamieszczone przez KuchateK
HP ekonomiczne? To tam jakas ekonomia jest? Jak kupujesz drukarke za 80 bagsow i nowe tusze do niej kosztuja 75 to to jest ekonomia czy robienie klienta w balona? Bo Canon przy kasie wychodzi pol taniej i dostajesz ze 3x tyle atramentu.

Wykres jest i tak odpowiednio stonowany przez doliczenie cen papieru... Jak by odjac koszt papieru i zrobic wykres kosztow samego tuszu to dopiero uwydatnia sie roznice.

Juz zreszta tutaj ostatnio pisalem o calosci osiagniec HP to mi ktos wciskal ze nie sa zle Dla mnie te drukarki leza na calej linii. Zaczynajac od szybkosci wydruku i oferowanych mozliwosciach (a ja tam lubie full duplex z Canon'a IP czy jego dwa pojemniki papieru) a konczac na kosztach. W USA poszczegolne odpowiednie modele kosztuja tyle samo, a nawet jak nie to roznica 20 dolarow w cenie drukarki jest niwelowana na spory minus przy pierwszym zakupie atramentow do HP.

Polecam calosc porownania.
Przed chwila listonosz przyniosl mi najnowsze wydanie PCWK (edycja polska). Jest tam test drukarek. Nie bede go calego przytaczal. Ale przytocze wyniki 2 tylko modeli:

Canon iP5000
cena: 999zł
jakosc druku (10=max)
txt: 7,8
mieszany: 7,5
zdjecia: 7,2
koszt druku zdjecia 10x15cm: 1,15 zl

HP 8450
cena: 1349 zł
jakosc druku (10=max)
txt: 9 (najwyzszy wynik)
mieszany: 9,3 (10 mial Epson R800)