witam

od tygodnia jestem szczęśliwym posiadaczem drukarki canon ip5000, i jestem bardzo ale to bardzo zadowolony, podaje kilka powodów dlaczego tak sądze.

1) jakość zdjęć jest lepsza niż w labie, zdjecia są minimalnie bardziej ostre, kolory są bardziej intensywne i bardziej odpowiadają rzeczywistości.

2) koszty: w drukarce znajduje się 5 tuszy w przezroczystych opakowaniach z tym że jeden czarny służy tylko do drukowania tekstu,wydrukowałem ponad 50 zdjęć formatu 15x21 i atramentu żółtego zeszło 1/2 cyjanu ok 1/7 maganty ok 1/7 czarnego niezauważalnie moze ok 1/10, tusze te można na allegro kupic za 35 zł (oczywiśćie oryginały) tak więc tuszu zeszło za jakies 30zł czyli ok 0,60zł na zdjęcie, reszta kosztów to papier, i od razu musze powiedzieć ze tani papier mozna se wsadzic w d... ale tez nie ma co kupowac bardzo drogich canonow czy kodakow, ja kupilem bardzo dobry papier za 2,5 zł za a4 także lepsze jakościowo zdjęcie 15x21 wychodzi mnie 1,85 zł w labie płacilem 1,71zł czyli tylko 14 groszy przepłacam, ale za to nie musze gonic po labach tlumaczyc ze nie chce ich zasranej korekcji czekac az mi sie uzbiera z 50 zdjec zeby w ogole tam isc

takze na moje sa same pozytywy, co prawda dukara kosztowala 1000, ale w porownaniu do tego ile sie dalo za sprzet foto, to nie duzo