Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 49

Wątek: drukowanie zdjęć w domu OBALAM MITY

Uzależniony Awatar djtermoz
    Miasto
    Boston

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mirhon
    Zapodam jeszcze 2 ciekawe linki dla drukujących fotki:
    http://www.gballard.net/psd.html
    http://www.gballard.net/psd/srgbforwww.html
    Linki super! Dzieki. Podpowiedzialy mi zeby sie jeszcze raz pobawic kalibracja LCD i juz wiem chyba dlaczego fotki mi wychodzily troche za ciemne na drukarce. Na Macu domysly profil ma gamma 1.8 podczas gdy na PC jest to gamma 2.2. Podejrzewam ze dlatego tez drukarka wypluwa fotki troche za ciemne. Teraz do obrobki w PS do druku moge przestawic monitor na gamma 2.2 i tak skorygowac fotki zeby byly odpowiednio jasne. Potestuje wydruki wieczorem.

Początki nałogu Awatar Coronado
    Miasto
    SoCal

Domyślnie

Uzywam w domu Epsona r800 i tez jestem bardzo zadowolony. Jakos zdjec jest rewelacyjna ale tuszu niestety sporo zre... Myslalem nad Canonem ale w koncu zdecydowalem sie na Epsona patrzac na testy trwalosci zdjec. Jednym z lepszych zrodel takich testow jest wilhelm-research.com. Mialem gdzies jeszcze porownanie kosztow druku z plujek ale nie moge teraz znalezc.

Pozdrawiam
    Coronado

Moja galeria: MyLightscapes.com
    Chcesz zarabiać na swoich zdjęciach? Jest na to świetny sposób: zajrzyj tutaj lub tutaj.

Bywalec
    Miasto
    nml

Domyślnie

jak wygląda z żywotnością takich fotek z plujki?W Fuji na papier foto dają 50 lat gwarancj że zdjęcia nie będą blakły.

Pełne uzależnienie Awatar KuchateK
    Miasto
    USA

Domyślnie

Post wyzej masz link do strony z duza iloscia materialow na ten temat.
    Potentaci ostatnio sie generalnie "zgadali", wiec obecnie nowe drukarki na odpowiednich materialach gwarantuja kilkadziesiat (set?) lat trwalosci druku. Ale czy cyfra w wielu idealnych kopiach nie jest latwiejsza do archiwizowania jak analogowy niszczejacy papier?
    ...

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez KuchateK
    Potentaci ostatnio sie generalnie "zgadali", wiec obecnie nowe drukarki na odpowiednich materialach gwarantuja kilkadziesiat (set?) lat trwalosci druku. Ale czy cyfra w wielu idealnych kopiach nie jest latwiejsza do archiwizowania jak analogowy niszczejacy papier?
    Po wydrukowaniu zdjęcia i włożenia w ramkę lub do albumu trzeba będzie dodatkowo doklejać paragon zakupu tuszu, żeby wnuki mogły w razie co reklamować wyblakłą żonę, tzn. ich bacię
    ELAN 7 | 350D + kit | Tamron 28-75/2.8 | Canon 50/1.8 | Sigma 70-300 APO MS II |

Pełne uzależnienie Awatar Tytus

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez djtermoz
    Linki super! Dzieki. Podpowiedzialy mi zeby sie jeszcze raz pobawic kalibracja LCD i juz wiem chyba dlaczego fotki mi wychodzily troche za ciemne na drukarce. Na Macu domysly profil ma gamma 1.8 podczas gdy na PC jest to gamma 2.2. Podejrzewam ze dlatego tez drukarka wypluwa fotki troche za ciemne. Teraz do obrobki w PS do druku moge przestawic monitor na gamma 2.2 i tak skorygowac fotki zeby byly odpowiednio jasne. Potestuje wydruki wieczorem.
    no fajnie tylko jak ja mam sprawdzić profil gamma monitora jak ja w ogóle takiej opcji nie mam??? [SyncMaster 765MB]

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bytom

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tytus
    no fajnie tylko jak ja mam sprawdzić profil gamma monitora jak ja w ogóle takiej opcji nie mam??? [SyncMaster 765MB]
    Odpal sobie Adobe Gamma i tam możesz sobie zmienic.
    Canon 20d + Tamron 28-75/2.8 + Canon 70-200/4L + Speedlite 550ex

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mirhon
    Odpal sobie Adobe Gamma i tam możesz sobie zmienic.
    W PS mam 2.2 ale nie kumam jak mam to ustalić dla monitora...

Uzależniony
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Poszukaj Adobe Gamma w panelu sterowania.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez maku
    Poszukaj Adobe Gamma w panelu sterowania.
    szukam dziury w całym, mam wszystko ustawione na cacy, to drukarka drukuje do ****...

Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów