Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 39

Wątek: canon S1 IS - uszkodzony - czy to jakas typowa choroba?

Mieszany widok

jaktob77
    Guest

Question canon S1 IS - uszkodzony - czy to jakas typowa choroba?

witam..

pytam fachowcow.. canon s1 is czasem odpala sie ok - wszystko dziala..

czasem nie da sie zrobic zdjecia.. na wyswietlaczu i w wizjerze sa tylko fioletowe kreski - takie same wychodza zdjecia..

nawet przy tym nie ma klopotow z ogladaniem zdjec zrobionych wczesniej.. obiektyw sie wysuwa.. reagune na zoom zmieniajac kreski na lcd..

jakby nie dochodzil "obraz"

co to moze byc? warto to naprawiac? czy lepiej sprzedac jako uszkodzony?

prosze pomozcie - nie chce byc naciagniety przez serwis.. nie znam sie na aparatach i nie odwiecze sie pomoca w tym temacie - jednakze prosze o pomoc..

krycho
    Guest

Domyślnie

Poszukaj innych watkow o S1. Te aparaty czesto sie psuly i z tego co pamietam mozna je bylo reklamowac.

Coś już napisał Awatar QBUŚ
    Miasto
    Wrocek

Domyślnie

Cokolwiek to jest, nie warto go naprawiać, aparacik ten jest już dosyć stary a co za tym idzie bardzo tani, a koszty naprawy w 99% przypadków są dosyć wysokie, więc prawdopodobieństwo że koszt naprawy przerośnie wartość aparatu jest bardzo duża. Dla upewnienia się zobacz ile na allegro chodzi lepsza S2 lub S3 i zorientuj się w serwisie Canona co to może być i ile by kosztowała naprawa, myślę że troszkę dołożysz do tego ile by kosztowała naprawa i będziesz miał nowszy model S

Początki nałogu Awatar Juriko

Domyślnie

Qbuś, Krycho napisał:
    Poszukaj innych watkow o S1. Te aparaty czesto sie psuly i z tego co pamietam mozna je bylo reklamowac.
    i napisał nie po to, żeby sobie popisać, tylko np. dlatego:
    http://canon-board.info/showthread.php?t=13079
    http://www.imaging-resource.com/badccds.html
    Ostatnio edytowane przez Juriko ; 02-01-2008 o 16:41

grzyba
    Guest

Domyślnie Do serwisu i naprawa za friko.

Płacisz tylko za kuriera w jedną stronę. Jak go teraz opchniesz jako uszkodzony to będziesz sobie w brodę pluł i to bardzo.
    A tu o tym samym ale mądrzej:
    http://www.cyberfoto.pl/potrzebuje-p...tm#post1639831
    To jest wada matryc Sony montowanych w tych i nie tylko w tych canonach. Wymiana jest za darmo nawet po okresie gwarancji i dotyczy także sprzętu, który nie był w Polsce kupowany! Tak miłe, że aż niewiarygodne. Centrum serwisowe Canona na Polskę łatwo znajdziesz w google. Siedziba firmy to Warszawa, chyba na ul. Żytniej.
    Ostatnio edytowane przez grzyba ; 08-01-2008 o 17:38

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Witam,
    mam podobny problem, czarny obraz, fioletowe kreski, przeglądanie zdjęć działa, menu działa, wszystko działa, tylko te kreski. Wymiana kart nic nie zmienia, przedtem przechodziło samo, a teraz przechodzi jak zmienię tryb robienia zdjęć, czy to właśnie ta wada? Nie posiadam też rachunku zakupu aparatu, mam jednak gwarancję EWS, czy to wystarczy?
    Pozdrawiam

grzyba
    Guest

Exclamation :)

Proszę przeczytać tekst który zamieściłem. NIE POTRZEBA ŻADNEGO DOWODU ZAKUPU CZY GWARANCJI! Trudno uwierzyć. A jednak. Czekam już na aparat od 31 grudnia i pewnie sobie jeszcze sporo poczekam, ale warto.

A tu namiary na serwis: http://www.e-csi.pl/
    Ostatnio edytowane przez grzyba ; 21-01-2008 o 14:56

Dopiero zaczyna

Domyślnie

No i właśnie dlatego zapytałem, bo mi trudno było uwierzyć
    W takim razie będę się kontaktował z tym serwisem.
    Słyszałem swoją drogą że czasem wymieniają na S5 z powodu braku części, wie ktoś może czy dalej jest to możliwe i jaka jest szansa?

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jaktob77 Zobacz posta
    witam..

pytam fachowcow.. canon s1 is czasem odpala sie ok - wszystko dziala..

czasem nie da sie zrobic zdjecia.. na wyswietlaczu i w wizjerze sa tylko fioletowe kreski - takie same wychodza zdjecia..

nawet przy tym nie ma klopotow z ogladaniem zdjec zrobionych wczesniej.. obiektyw sie wysuwa.. reagune na zoom zmieniajac kreski na lcd..

jakby nie dochodzil "obraz"

co to moze byc? warto to naprawiac? czy lepiej sprzedac jako uszkodzony?

prosze pomozcie - nie chce byc naciagniety przez serwis.. nie znam sie na aparatach i nie odwiecze sie pomoca w tym temacie - jednakze prosze o pomoc..
    Miałem to samo naprawa nieopłacalna, sprzedałem jako uszkodzony. Pozdro.

grzyba
    Guest

Domyślnie

Akcja serwisowa w Polsce zaczęła sie (sądząc po postach) około jesieni ubiegłego roku. Wcześniej polski serwis podobno odmawiał jakiejkolwiek darmowej naprawy. Teraz wystarczy wejść na www.canon.pl, kliknąć na "samodzielna pomoc", pojawi się lista aparatów, wybieramy S1 IS i wtedy pojawia się ważna informacja dla posiadaczy tego (i nie tylko zresztą) modelu aparatu. W niej pisze o BEZPŁATNEJ WYMIANIE MATRYC. Ta informacja jest dla ludzi małej wiary. Zawsze można przedzwonić i zapytać w centrum serwisowym. Kto sprzedał na Allegro ten "sfrajerował" - każdemu się mogło przytrafić. Wystarczy popatrzeć na allegro gdzie S1 z uszkodzoną matrycą chodzą grubo powyżej 400 złotych a te sprawne ok 380 i wielu chętnych nie ma. Chodzi o famę, jakoby wymieniali S1 na S5 z powodu braku odpowiednich części. Tego nie mogę potwierdzić bo każą czekać i czekać....
    I jeszcze jedno. Przed przystąpieniem do naprawy serwis się kontaktuje z nami podając ewentualne koszty więc zawsze można zrezygnować jeśli się okaże, że bezpłatna naprawa jest niemożliwa! Ryzykujemy raptem parę złotych za koszty przesyłki. Podejrzewam, że ci "sceptycy" na forum, to ci którzy wietrzą okazję na allego))))
    Ostatnio edytowane przez grzyba ; 21-01-2008 o 19:35

Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów