Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 32

Wątek: Palenie w knajpach...??

Dopiero zaczyna Awatar Tomek S.
    Miasto
    Bielsko-Biała

Domyślnie

Witam Wszystkich Forumowiczów, jako "nowy" pozwole sobie odpowiedzieć na pytanie zadane przez MarkekB. Otóż moim zdaniem coraz więcej ludzi zaczyna zdawać sobie sprawę z tego że palenie - "to nic dobrego" bo kasa i zdrowie idą na minus i w związku z tym przynajmniej starają się odejść od palenia co wiąże się z wyborem między innymi knajpek o "czystrzym powietrzu" bo nie kusi. A przyjemności i korzyści płynących z takich knajpek jest wiele - koledzy już to opisali powyżej. Więc myślę że jako pierwszy mogę wyrazić aprobatę takiej knajpki.

Początki nałogu Awatar Scream
    Miasto
    Zielona Góra

Domyślnie

Myślę, że taka knajpa miała by rację bytu. Napewno ja bym do niech chodził, bo choć nie przeszkadza mi palenie na otwartej powierzchni, to jednak w klubie jest dość uciążliwie. Strasznie ciuchy śmierdzą po takim wyjściu, dlatego też jeśli mam ochote na piwo to pije albo u kogos w domu,albo na powietrzu, bo nie uśmiecha mi się oddawać kurtki co tydzień do prania...
    pucha i grucha

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gwozdzt Zobacz posta
    niestety nie u nas tylko we Francji.
    ...jestem bardzo ciekaw jak to bedzie z ta "prohibicja".
    Miaszkam w RF i zakaz wprowadzany jest od roku. "Od roku" bo dano czas na adaptacje pomieszczen, zeby byly strefy dla palacych, ale z realnymi wyciagami wentylacyjnymi.

Strefy dla niepalacych istnieja we Francji od kilku lat i byl to absurd... bo po prostu prawo wymagalo wydzielenia strefy dla niepalacych i czasem byly to dwa stoliki obok czesci dla palacych.

Nie robmy sobie nadziei. Od kilku lat funkcjonuje tez w RF prawo zakazujace pozostawiania psich kup na chodniku. Sa nawet duze mandaty... tylko nikt nie sciga za robienie na chodnik. MARTWE PRAWO ot co. Gdyby to funkcjonowalo, nie byloby kampanii plakatowych przeciwko sr***u na chodnik.

...kto z was wie jak efektownie sfotografowac psia kupe? Typowy packshot, czy bardziej ekspresyjnie?
    ║ 50D i 30D + graty ║

Pełne uzależnienie Awatar Kolaj
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Jestem niepalący ale dym papierosowy w pubach mi zupełnie nie przeszkadza. Gdyby taka knajpka powstała, chodziłbym do niej tak samo, jak do innych. Fakt zakazu palenia nie byłby dla mnie w ogóle istotny w żadną stronę. Z rozmów ze znajomymi wiem jednak, że jest spore oczekiwanie "społeczne" na pojawienie się takich lokali "nur fur niepalący". Także sądzę, że taki biznes mógłby się utrzymać, oczywiście pod warunkiem, że w lokalu będzie właściwa atmosfera.

Natomiast jestem zdecydowanym wrogiem jakichkolwiek regulacji prawnych w tym zakresie. Nie chciałbym, będąc właścicielem knajpy, aby narzucano mi, co w MOJEJ własnej firmie można robić a czego nie. Gdybym postanowił, że palić wolno, a komuś to przeszkadza, to niech do mnie nie przychodzi. Regulacje są tu niepotrzebne.
    BYKOM STOP - poprawna pisownia i ortografia w internecie

Pełne uzależnienie
    Miasto
    3city

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marekb Zobacz posta
    czy utrzymała by się knajpka z całkowitym zakazem palenia...??
    według mnie bez problemu...
    Loty widokowe nad morzem - teraz mnie pochłaniają, 1Ds kurzy się na półce...

Początki nałogu Awatar kris75
    Miasto
    pomorze

Domyślnie

coraz więcej krajów z zakazem palenia w knajpach a u nas...?? Kurzyłem kiedyś wiele, ale to przeszłość. Lubię czasem wyskoczyć ze znajomymi ( kiedyś co sobotę ) lecz jak pomyśle siedzenie w zasyfionym "powietrzu" i poranny kac po trzech browcach to mi się odniechciewa.... Jak myślicie...?? czy utrzymała by się knajpka z całkowitym zakazem palenia...??
    utrzymac to bez problemu by sie utrzymala nawet bez nakazu - u nas w Gdansku jest taka fajna knajpka - jak masz niepalacych znajomych to poszukaj moze tez macie takie?
    ________
    Rzeczy widzimy nie takimi, jakie są, ale takimi, jacy jesteśmy
    Immanuel Kant

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolaj Zobacz posta
    Natomiast jestem zdecydowanym wrogiem jakichkolwiek regulacji prawnych w tym zakresie. Nie chciałbym, będąc właścicielem knajpy, aby narzucano mi, co w MOJEJ własnej firmie można robić a czego nie. Gdybym postanowił, że palić wolno, a komuś to przeszkadza, to niech do mnie nie przychodzi.
    O, i ja, przy całej mojej antypatii dla śmierdziuchów z takim podejściem się zgadzam. Miejsca publiczne: pociągi, autobusy, samoloty, dworce, lotniska, urzędy.... itp. - jak najbardziej, zamykać toto do wędzarni z podwójnymi drzwiami i niech się duszą Ale prywatna knajpa, gdzie można po prostu nie przyjść jeśli ktoś nie ma ochoty - zdecydowanie na nie.

Początki nałogu Awatar Malin
    Miasto
    Warszawa/Radom

Domyślnie

Za granicą np. w Nowym Yorku załatwili tę sprawe prawnie. Nakazano zakaz palenia we wszystkich nowo jorskich pubach, barach, restauracjach i koniec kropka. Kobiety w ciaży za wodą również prawnie nie mogą palić. Kiedy znajomy opowiadał, że pewna kobieta z dzieckiem w brzuchu zaczęła palić i pić alkohol. Sprzedający nie zauważył, że ma dziecko, jednak kelner to zauważył. Natychmiast zabrał alkohol i papierosa - zadzwonił po policje...
    Może u nas coś takiego powinno być ?!
    Mam nadzieje że teraz nie zaczną się rozmowy ogólnopolityczne...
    Regulamin pkt 8

Coś już napisał
    Miasto
    Głowno / Warszawa

Domyślnie

I wogole zabronic, alkoholu, papierosow. Do tego soli i cukru Wiecie, ze zabijaja wiecej ludzi niz tamte uzywki?
    40D, C 10-22, C 17-55 IS, C 50/1.8 II, C 70-300 USM IS

Pełne uzależnienie

Domyślnie

czy utrzymała by się knajpka z całkowitym zakazem palenia...??
    Myślę, że możesz z powodzeniem otwierać taki lokal i reklamować go jak "strefa bez dymka".

PS
    Z innej beczki: w McDonald's, KFC, Burger Kingu itp. nie można chyba palić, nie?
    EOS - conditio sine Kwanon...

Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów