Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 15 z 15

Wątek: Zarysowany filtr IR w canonie 30D

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bydgoszcz.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez asterix Zobacz posta
    porysowac ten ir jest bardzo latwo. Ja mam z milion rys na filtrze. Widac to dopiero przy f16 w gore ale dopiero po podjechaniem kontrastem na 80% w PS. Ani mnie to ziebi ani grzeje wiec nie wysylam na serwis.

Na studyjnych fotach ni sladu... a naprawde to co ja mam na filtrze ir to wam sie nawet w koszmarach nie snilo
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    apropos stwierdzenia, ze filtr ir jest twardy to kolego jestes w bledzie wystarczy mikro kurz, ktory nie zdmuchniesz a zaczniesz czyscic szpatulka filtr i powstanie rysa... patyczki do uszu nawet rysuja owy filtr bez specjalnego dociskania... poprostu nie sa idealnie czyste i maja rozne ziarnka na sobie
    Powiedz jak czyscisz cooo Nie obcinasz paznokci ,czy jak

Uzależniony Awatar asterix
    Miasto
    Londek.. UK

Domyślnie

nie strasze ja sobie dowalilem na max patyczkami i mikrofibra, ktora potem nawinalem na patyczek. Wczesniej czyscilem samym patyczkiem i tez rysowalo, oraz zostawialo wlosy z patyczka na krawedziach filtra (tam powierzchnia krawedzi jest dosc szorstka)
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    teraz to ja juz czyszcze zestawem za 200zl nie chce miec wiecej rysek
    Ostatnio edytowane przez asterix ; 31-12-2007 o 20:53 Powód: Automerged Doublepost
    Canon 5d II | Canon EF 85mm f/1.2L II USM | Canon TS-E 24mm f/3.5 L II Tilt-Shift | Canon EF 24-105mm f/4 L IS USM | Follow Focus TrusMT NT4 | Gini's Shoulder Rig DSLR-17 | Zoom h4n + audiotechnika at875r | SmallHD DP6 | Glidecam 2000 PRO | Oswietlenie i duperele, baterie i bateryjki, kabliska i kabelki, plecaki i szkrzyneczki... ahh is statywy Libec'a.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Może to zależy jeszcze od użytego materiału, akurat na tym się nie znam.
    Mój "konsystencją" przypomina b. twardy, aczkolwiek plastik.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bydgoszcz.

Domyślnie

A jakiego zestawu uzywasz do czyszczenia ?
    Ostatnio edytowane przez janmar ; 31-12-2007 o 21:26

Uzależniony Awatar asterix
    Miasto
    Londek.. UK

Domyślnie

http://www.wilkinson.co.uk/store/pro...cat=558&page=1 tego - czyli jedynie slusznej marki "Just"
    Canon 5d II | Canon EF 85mm f/1.2L II USM | Canon TS-E 24mm f/3.5 L II Tilt-Shift | Canon EF 24-105mm f/4 L IS USM | Follow Focus TrusMT NT4 | Gini's Shoulder Rig DSLR-17 | Zoom h4n + audiotechnika at875r | SmallHD DP6 | Glidecam 2000 PRO | Oswietlenie i duperele, baterie i bateryjki, kabliska i kabelki, plecaki i szkrzyneczki... ahh is statywy Libec'a.

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów