Ostatnio edytowane przez emilus100 ; 01-07-2008 o 00:51
EOS 450D / EF-S 18-55 f/3.5-5.6 IS / EF-S 55-250 f/4.0-5.6 IS / RS60-E3 / Velbon CX540 / Tamrac Adventure 6 / LowePro TLZ Mini i parę filtrów
Ja sie zastanawiam nad Flipsidem 200.
Mam to co w stopce. Plecaka potrzebuje raczej na jednodniowe wyprawy niz dluzsze wedrowki. Poza tym chcialabym cos co nie jest za wielkie dla dziewczyny
I chcialabym, zeby statyw dalo sie dopiac.
Macie moze jeszcze jakies inne sugestie poza Flipside 200?
Ja sobie ostatnio sprawiłem coś takiego:
http://www.kata-bags.com/product.asp...&Version=Photo
To mój pierwszy plecak w życiu więc porównania nie mam, ale wydaje mi się bardzo wygodny i wersja 30L mieści sporo szkła. Jakościowo mogło by być lepiej (szczególnie gdy porównam do mojego plecaka wyprawowego North Face...).
kupilęm niedawno plecak Lowepro Flipside 400AW, jak dla mnie mistrzostwo świata,
miałem wczesniej dwa plecaki Lowepro ale ten sie do nich nie umywa, bardzo sensowna konstrukcja, dobre wykonanie, mocny, gruby materiał. Swietnym rozwiazaniem jest tylne otwieranie, dzieki czemu jest szybko dostep do spretu foto. Nie zgodze sie z przedmówcami ze najlepszy jest "na rower". Jak dla mnie rozmiar plecaka jest idelny, zmieści sie korpus z teleobiektywem 70-200/2.8, 4-5 obiektywów, flesh, doatkowy korpus.
5D MKII | 24-70/2.8L | 70-200/2.8L IS | 28/1.8 | 50/1.4 | 85/1.8 | 580EXII | 580EX
Również posiada plecak Lowepro Flipside 400AW wcześniej miałem jakiś śmieszny allegroski badziew który zamieniłem na torbę z którą długo nie chodziłem dostawałem on niej skoliozy albo innego skrzywienia i w końcu postanowiłem kupić coś porządnego padło właśnie an ten właśnie plecak. Musze powiedzieć ze strzał w 10 tak wygodnego plecaka nie widziałem szelki szerokie dzięki czemu nie wpijają się ramiona i barki, pakowny, tylne otwieranie głównej komory jest bardzo fajne. Jak ściągasz plecak kładziesz go na brudnej ziemi stroną zewnętrzną wyciągasz sprzęt i zakładasz dalej na plecy i nie masz ubrudzonej koszulki tak jak to jest w większości plecaków otwieranych z przodu. Za co jeszcze go chwale to to ze ma dodatkowa przegródkę na mniejsze rzeczy i bardzo ważna sprawa mocowanie statywu jest na środku a nie z boku przez co ciężar roznosi się na oba ramiona
50D+c17-55/2.8+c70-200/2.8+c50/1.8+c28/1.8+c430+2xyn460II+yn560III
Tutaj: http://www.youtube.com/results?searc...pside+300&aq=f
można sobie obejrzeć jak wygląda flipside 300. Osobiście właśnie zamówiłem, jak przyjdzie dam znać jak się sprawuje.
używam Flipside 400 AW
i szczerze go polecam...
a moje spostrzeżenia opisałem tu: BLOG
DwaCzarneEosy|SzkiełkoOkoŚwiecidełko
ja również posiadam 400AW (dostałem go w prezencie) jestem bardzo, ale to bardzo zadowolony, ciekawe jak spisze się w górach i na rowerze jeszcze go nie testowałem w tych okolicznościach, ale mam nadzieje że już wkrótce się uda.