Znowu bez przesady.
Jak kupowałem 400D we wrześniu to był w FJ w promocji i mieli nawet taniej niż na Alledrogo i w sklepach internetowych. Jeśli komuś zależy na przemacaniu i pobawieniu się to wg mnie bardzo dobre rozwiązanie.
Np. Aktualnie mają w promocji 430EX w cenie 929.
W MM widziałem za 899. Cena identyczna jak na allegro + kurier (na pocztę czekać można do stycznia).
Przemacanie bezcenne.
Natomiast co do internetu nie ma co demonizować. U sprawdzonych sprzedawców zwłaszcza forumowiczów kupować warto, pod warunkiem że się wie czego się oczekuje.
Tele kupowalem w cyfrowe.pl. Zadecydowała po części renoma, po części bardzo korzystna cena, świetna obsługa klienta i dostawa w ciągu jednego dnia (darmowa kurierem).
50/1.8 i gripa kupiłem od forumowiczów (używane) i też jestem bardzo zadowolony.
Generalnie jest na forum kilku sprawdzonych sprzedawców i na pewno znajdziesz coś dla siebie. Zaczynam powoli rozgladać się za czymś do zastąpienia kita i aktualnie chyba najlepsze ceny ma towersiwy. Duży wybór, doskonała opinia. Jakbym miał kupić coś nowego to przy dobrej cenie u Niego bym brał w ciemno.