Pająk jak je to specjalnie się nie porusza, ew. można zaobserwować "pompowanie" odwłoka. Jeśli mu się zakłóci konsumpcję to w zależności od tego jak bardzo się postaramy i jak bardzo jest głodny albo upuszcza zdobycz i ucieka albo przesuwa się by się oddalić od tego co go zaniepokoiło co daje możliwość ponownego ustawienia się. W trakcie tego spotkania zrobiłem kilka serii do stacka. Część z nich nie nadawałaby się do złączenia bo albo model się poruszył albo wiatr przywiał ale udało mi się zrobić co najmniej 3 serie gdzie mam fajny kadr i z grubsza brak zmian w ułożeniu modeli. Fotografuję też z rana gdy jest niższa temperatura i owady są mniej aktywne i tym samym bardziej tolerancyjne dla fotografówKluczem do sukcesu są dobre warunki i to by nie niepokoić modela. Można dodatkowo osłonić modela od wiatru (np blendą lub inną powierzchnią; do tego zdjęcia wykorzystałem ~2-3 blendy) a roślinkę ustabilizować w tzw. chwytaku by była mniej podatna na wiatr. 17 klatek to niewiele, niektórzy spokojnie w terenie robią kilka razy więcej i to sporo mniejszym obiektom.