Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 38

Wątek: Co byscie polecili z tych 3 aparatów: Sony alfa100, canon eos 400d i nikon d80?

Mieszany widok

Coś już napisał
    Miasto
    Dublin

Domyślnie

hmm mialem ten sam problem z wyborem aparatu ktory kupywalem w piatek . Zastanawialem sie nad 400d czy 450 ale jakos sprzedawca przekonal mnie zeby kupic 30D i chyba to nie byl zly wybor;D ale jak mial bym brac coz z twoich typow zdecydowanie Canon !
    Canon 6D / Canon135L / Sigma 35Art/ Sigma 85 Art

Xilomion
    Guest

Domyślnie

Jako że jest to dobry temat, to go pociągne dalej. Mam pytanie, bo widziałem wiele opini że Canon jest lepszy, co jest naturalne zważając na fakt żę jest to Canonowe Forum ;-).
    Potrzebuje aparatu do zdjęć szybkich, czasem lecącej piłki, z meczu, samochodu. Bardzo rzadko jakieś zdjęcia w nocy, bardzo skomplikowane.
    Mam pytanie do obiektywu. Bo widziałem 4 firmy z obiektywami do Canona(Canon, Tamron, Tokina (To chyba jest b.dobra firma, nie?), Sigma (Ta też ponoć niezła). Czym one się różnią, i mam pytanie, czy Canon ma obraz zdjęcia na ekraniku czy tylko w wizjerze? Bo nie znalazłem. Szukałem! :-D
    Bo już zostały mi dwa dni na podjęcie wyboru, a nie chciałbym źle zrobić. Co do obudowy, to nie wiem czy ma to aż taką różnicę? Bo podobno ten Nikon D80 się lepiej trzyma, i jaki on ten kitowy obiektyw 18-135? Dobry, czy racze przeciętny, i kupować body i szukać czegoś better?

Xilomion
    Guest

Domyślnie

A 30D nie ma przypadkiem gorszej matrycy? Poza tym widzę właśnie 400D body, niestety srebrne, na Amazon.com z 519$, tylko jaki obiektyw? Mam na obiektyw 400$. Co polecacie?

Pełne uzależnienie Awatar Mellan
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Obiektywy kitowe nie mają najlepszej renomy. Ponoć w nikonach są nieco lepsze.
    Co to znaczy zdjęcia na ekraniku?
    Live view czyli podgląd w trakcie robienia znany z kompaktów? W lustrach to nowość i z tańszej oferty jedynie 450D ma taki. A podgląd zdjęć robionych jest w każdym, pozostaje tylko kwestia użyteczności takowego w tych rozmiarach.
    C-F-K - forever

Xilomion
    Guest

Domyślnie

A obiektyw za 400$? Bo mogę albo Canon + taki obiektyw albo Nikon D80 z kitowym, i nie wiem co lepsze.

Pełne uzależnienie Awatar Mellan
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Za tą kasę ciężko kupić jest jakikolwiek dobry obiektyw. Owszem, wielu użytkowników chwali tamrony czy sigmy, AF'y w nich częściej nie trafiają oraz są nieco bardziej plastikowe. Tu jest link do testów obiektywów:
    http://www.optyczne.pl/Testy_aparató...nne_testy.html
    Zobacz i poczytaj.
    Jak nie zamierzasz specjalnie inwestować to chyba ten D80 z kitem będzie najlepszy.
    C-F-K - forever

Początki nałogu

Domyślnie

Wziąłbym d80. W mojej ocenie lepszy od 400D. Miałem okazję porównać oba i bardzie podobał mi sie nikon. Oczywiście liczy się $ ale teraz warto dołozyć i wziąć nikona.
    Mordo Ty moja !

Xilomion
    Guest

Domyślnie

Nawet jakbym miał do zagospodarowania 450$ to się nie znajdzie obiektyw? Bo nie wiem jak to z tym kitowym od Nikona D80 - dobre to to, czy syf?

Coś już napisał Awatar Dżobert
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Hmm... Może wydam się dziwny, ale ja bym polecił ci olympusa. W bardzo niskiej cenie możesz dostać obiektywy dobrej, nawet bardzo dobrej jakości. I nie należy wierzyć, że olympus jest tylko dla amatora. Jest dla osób, które wiedzą czego potrzebują, a ich wymagania spełnia olympus. Jednak jeśli nie chcesz zajmować się fotografią zawodowo to olek będzie nie do przecenienia. E-510 z dual kitem na początek, chyba że jesteś bardziej zdecydowany co chcesz robić. Bardzo chwalonym obiektywem jest 14-54. Poza tym olki posiadają obiektywy skrojone na miarę (dobór ogniskowych). Takiego 12-60 pod crop'a w canonie ze świecą szukać.
    "Jeśli zdjęcie jest nie dość dobre, to znaczy, że nie podszedłeś wystarczająco blisko"

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Xilomion Zobacz posta
    A 30D nie ma przypadkiem gorszej matrycy? (...)
    A co rozumiesz przez gorszą - że mniej szumi ?
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów