Kapitalne. Mrówki i mszyca jak w Pszczółce Mai. Naprawdę świetne.
Kapitalne. Mrówki i mszyca jak w Pszczółce Mai. Naprawdę świetne.
Canon
canon | tylko zdjęcia pamiątkowe
Mrowki z mszysami sa ********e. Chcialem raz pstryknac mrowke, ale one nielubia mi pozowac. Czym je przekupiles?
rebel xt + kit;C 28-105 1:3,5,4,5 usmII;C 100-300 1:4,5-5,6; kenko pierścienie pośrednie; 420ex; sherpa 600; Tyskie 0,5l
Kurcze suuuper robisz makro!
Twoją stronke mam w ulubionych i regularnie ją przeglądam (stronki kilku forumowiczów tez) i za każdym razem jestem pod wrażeniem.
Ja się staram na razie Kitem+Raynox (po mału cos tam zaczyna mi wychodzić -przynajmniej mi sie tak wydaje) i tak sie ciągle zastanawiam czy kupować 60 czy 100 macro. A tu co ogladne zdjecie to mi sie podoba.
40D | 17-40/4L | 70-200/4L | 50/1.8 | 420EX | ... I z tego wychodzi: www.kolec.cba.pl
---------------------
Post ten wyraza opinie Autora w dniu dzisiejszym. Nie moze on byc wykorzystany przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani innym nastepujacym po nim dniu.
Autor zastrzega sobie prawo do zmiany pogladów, bez podawania przyczyny.
Witam, co lepiej kupic? Pierscienie posrednie czy konwerter Raynox DCR-250? Jak wyglada sprawa winietowana przy uzyciu piersceni posrednich ? Dzieki.
fajne makro
IMHO brakuje tym zdjęciom trochę głębi ostrości, jakby był cały robaczek ostry to imo było by lepiej.
350D
Mam skromne doświadczenie z pierścieniami pośrednimi, bo ma tylko jedenOgólne moje wnioski:
Jesteś jesteś w posiadaniu obiektywu makro to lepiej zainwestować w pierścienie.
+ brak utraty jakości
- strata światła
Jeśli masz inne obiektywy to zależy od preferencji, ja długi czas używałem raynoxa,
Plusy raynoxa
+ szybki montaż na obiektywie
+ brak straty światła
- mała głębia ostrości
- strata na jakości, ale da się z tym żyć.
Od zakupu obiektywu makro przestałem używać raynoxa.
canon | tylko zdjęcia pamiątkowe
Mam pytanie i postanowiłem odświeżyć wątek.
Obejrzałem twoje zdjęcia macro. Świetne gratulacje. Pod wpływem twoich zdjęć zakupiłem do mojej Sigmy Raynox.
Czy możesz napisać jak udaje ci się tak świetnie ustawić ostrość ręcznie.