Zdjęcia super. Gratuluję.
Zdjęcia super. Gratuluję.
30d,tamron 28-75, sigma 70-300, 420EX
Właśnie jacam jak sobie radzisz/radziłeś z ustawieniami statywu, bo jak dla mnie jest to niesamowicie trudna sprawa. Robale szybkie, odległości nie wielkie a w dodatku trzeba trochę popracować z odległością obiektywu od obiektu bo kilka mm i już nie ma ostrości. Używasz jakiegoś ruchomego ramienia czy normalnej głowicy?Zamieszczone przez jacam
Za kropelki: Respect![]()
PozdRufka
Flowenol
-------------------------------------------------------------
Life is too short for reading MTF charts.
Craig16229
Używam statywu jaki ma w stopcie i głowicy kulowej. Jako że obrazek jest więcej niż opis tu przykład możliwości statywuZamieszczone przez Flowenol
Jeśli chodzi o podchodzenie robali to najpierw zakładam aparat na statyw, a następnie z całym zestawem zbliżam się ostrożnie do "ofiary".
Myślałem kiedyś nad saniami umożliwiającymi przesuwanie całego zestawu body+obiektyw, ale dawałem sobie radę ostrząc pierścieniem zooma w sigmie jak miałem założonego raynoxa, zdawało to egzamin i tak zostało.
canon | tylko zdjęcia pamiątkowe
Dzięki za odpowiedź. Tak też myślałem. Będę musiał takie ramię sobie wynaleźć do mojej Sherpy.Zamieszczone przez jacam
PozdRufka
Flowenol
-------------------------------------------------------------
Life is too short for reading MTF charts.
Craig16229
3 i 4 zdecydowanie najlepsze. nareszcie zaczyna sie cos dziac na tych zdjeciach !![]()
Dla mnie 1,3 i 4 - są świetne. Pozostałe tez całkiem niczego sobie ale lądują na drugim miejscu. Przy 2 przydałoby się odrrobine więcej głębi.
Pozdrawiam
Zigi
40D, c10-22, c15-85, c50/1.4, 70-200L4, 400L5.6, RUP43, Sherpa 600R +inne graty...
Moje wiekowe zdjątka na CB & na obiektywnych - zapraszam
#5 z poprzedniej serii widzi mi się najbardziej...
Pracuje koncepcyjnie nad zmiana wizualną mojej strony www.
Powoli chcę ją przebudować i zmienić sposób prezentacji galerii.
Znajomy przesłał mi ostatnio linka do skryptów umożliwiających dosyć fajny podgląd zdjęć.
Zrobiłem template uwzględniający Lightbox'a do Minigal'a i powstało coś takiego:
http://www.jac0m.netlook.pl/galeria/index.php?list=4
Sam nie wiem czy zostawić taką prezentację zdjęć, raczej lubię oszczędną formę i nie jestem do końca o tym przekonany.
Dodatkowo martwi mnie, że skrypt nie działa poprawnie, jeśli cała strona z listą miniaturek całkowicie się nie załaduje. Plus to to, że następne zdjęcie jest ładowane w tle podczas oglądania zdjęcia i przyjemniej ogląda się galerię zdjęcie po zdjęciu.
A co Wy o tym sądzicie?