-
Uzależniony
Ja akurat nie wyobrażam sobie że coś zostawię w domu. Niech sobie nawet leży w hotelu ale wolę wsiąść. Bo idąc w góry biorę to co potrzebuję ale jak wstaję sobie rano żeby coś konkretnego sfocić to wtedy mogę potrzebować co innego.
-
-
Coraz częściej C 5d, 24-105 f4 IS L.,70-200 f4L. lampa ,akumulatorki ,karty ,fotobank. Spakowac sie z tym łatwo.
Po głowie mi chodzi 100=400 L. Wtedy by było 24-105 i 100-400 jakis slingshot i zająć sie fotografią.A moze extender do 70-200 i starczy?
-
Pełne uzależnienie
Ja zawsze zabieram ze soba calosc sprzetu, ale to glownie samolotem/samochodem.
Chociaz nawet jak jechalem rowerem w okolice zurychskiego lotniska, to tez wzialem wszystko :-)
Niedlugo planuje dorzucic drugie body, wiec ogolna waga sie zwiekszy (a oprocz sprzetu foto woze zawsze 1-2 laptopy).
Czasu nie mam, ale mam kompakt...
-
Coś już napisał
Co do niebrania czego kolwiek to bylbym w stanie odstawic jedna lampe i tyle...nie wyobrazam sobie sytuacji ze gdzies ide jest jakas "akcja", a sprzet ktory by sie najlepiej sprawdzil i na kltory musialem ciezko zapracowac lezy gdzies w hotelu albo lepiej w domu.
Ciezko mi mowic na glos ale planuje euro trip w doslownym tego slowa znaczeniu i glupio wbijac autostopem z plecakiem, torba, namiotem i dwiema siatami. Ten myk z tapicerem zdaje sie byc iscie zajawowy - mam zawalisty plecak ktory by mnie max zadowolil po pimp'ingu tylko boje sie ze nie bedzie chociaz troche proof
-
Pełne uzależnienie
Biore wszystko co mam.
Po pierwsze dlatego, zeby nie zostawiac zlodziejom sprzetu w domu a po drugie to to, co potrzebne na miejscu zabieram ze soba a reszte zostawiam w pokoju/sejfie.
-
Uzależniony
tez uwazam ze lepiej wziąźć wszystko bo rzadko kiedy mamy przeciez mocno dublujący się sprzęt (ogniskowe) wiec każdy moze się przydać gdy wydaży się jakas "akcja"
=> Army - co do plecaka i jego "proof" (domniemam że chodzi o "weather proof") to wystarczy dokupić specjalny ochraniach na plecak - są różne wielkości i raczej sie sprawdzają..
Canon 1D MK III, 300D x2| BG-E1 | Tokina 12-24 f/4 SPRZEDAM | Canon: 24-70 f/2,8 L | | 28 f/1.8 | 50 f/1.4 | 85 f/1.8 | 75-300 f/4-5.6 | 420EX |
zamiennik RS-60E3 | EOS -> m42 | Revuenon 50 f/1,8 | MC 3M-5CA 8/500 | pierścionki | First Opticam PRO-6604G + inny badziewny trójnóg
www.nagor.prv.pl - FOTOblog.
Uprawnienia umieszczania postów