Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 16 z 16

Wątek: Sprzęt fotograficzny w podróży

Uzależniony Awatar TomS
    Miasto
    Strzelin

Domyślnie

Ja akurat nie wyobrażam sobie że coś zostawię w domu. Niech sobie nawet leży w hotelu ale wolę wsiąść. Bo idąc w góry biorę to co potrzebuję ale jak wstaję sobie rano żeby coś konkretnego sfocić to wtedy mogę potrzebować co innego.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bydgoszcz.

Domyślnie

Coraz częściej C 5d, 24-105 f4 IS L.,70-200 f4L. lampa ,akumulatorki ,karty ,fotobank. Spakowac sie z tym łatwo.
    Po głowie mi chodzi 100=400 L. Wtedy by było 24-105 i 100-400 jakis slingshot i zająć sie fotografią.A moze extender do 70-200 i starczy?

Pełne uzależnienie Awatar sal
    Miasto
    Gdzieś w lesie

Domyślnie

Ja zawsze zabieram ze soba calosc sprzetu, ale to glownie samolotem/samochodem.
    Chociaz nawet jak jechalem rowerem w okolice zurychskiego lotniska, to tez wzialem wszystko :-)
    Niedlugo planuje dorzucic drugie body, wiec ogolna waga sie zwiekszy (a oprocz sprzetu foto woze zawsze 1-2 laptopy).
    Czasu nie mam, ale mam kompakt...

Coś już napisał Awatar Army
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Co do niebrania czego kolwiek to bylbym w stanie odstawic jedna lampe i tyle...nie wyobrazam sobie sytuacji ze gdzies ide jest jakas "akcja", a sprzet ktory by sie najlepiej sprawdzil i na kltory musialem ciezko zapracowac lezy gdzies w hotelu albo lepiej w domu.
    Ciezko mi mowic na glos ale planuje euro trip w doslownym tego slowa znaczeniu i glupio wbijac autostopem z plecakiem, torba, namiotem i dwiema siatami. Ten myk z tapicerem zdaje sie byc iscie zajawowy - mam zawalisty plecak ktory by mnie max zadowolil po pimp'ingu tylko boje sie ze nie bedzie chociaz troche proof

Pełne uzależnienie Awatar Pikczer
    Miasto
    Warsaw

Domyślnie

Biore wszystko co mam.
    Po pierwsze dlatego, zeby nie zostawiac zlodziejom sprzetu w domu a po drugie to to, co potrzebne na miejscu zabieram ze soba a reszte zostawiam w pokoju/sejfie.

Domyślnie

tez uwazam ze lepiej wziąźć wszystko bo rzadko kiedy mamy przeciez mocno dublujący się sprzęt (ogniskowe) wiec każdy moze się przydać gdy wydaży się jakas "akcja"

=> Army - co do plecaka i jego "proof" (domniemam że chodzi o "weather proof") to wystarczy dokupić specjalny ochraniach na plecak - są różne wielkości i raczej sie sprawdzają..
    Canon 1D MK III, 300D x2| BG-E1 | Tokina 12-24 f/4 SPRZEDAM | Canon: 24-70 f/2,8 L | | 28 f/1.8 | 50 f/1.4 | 85 f/1.8 | 75-300 f/4-5.6 | 420EX |
    zamiennik RS-60E3 | EOS -> m42 | Revuenon 50 f/1,8 | MC 3M-5CA 8/500 | pierścionki | First Opticam PRO-6604G + inny badziewny trójnóg

www.nagor.prv.pl - FOTOblog.

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów