Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 26

Wątek: 40 D + lampa speedlite 580 EXII

Mieszany widok

darekra
    Guest

Domyślnie 40 D + lampa speedlite 580 EXII

Jestem początkujacym "fotografem" od kilku dni mam ww sprzęt. Zastanawiam sie nad zakupem lampy zewnętrznej. Proszę o podpowiedź warto inwestować 1500 zł czy dać sobie spokój. Zaznaczam, że nigdy nie kożystałem z lampy zewnętrznej. mój poprzeni sprzet to Fuji 5000.
    Wiekszosc zdjęć to domowe imprezki.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Canon 40 D + Canon 17-55/2,8
    Ostatnio edytowane przez darekra ; 29-12-2007 o 17:52 Powód: Automerged Doublepost

Dopiero zaczyna Awatar bartoszsowa
    Miasto
    Ostrowiec Św.

Domyślnie

Na początku pofoć dużo później potrzeba lampy sama się odezwie. A jak focisz domowe imprezki to fuji nie bylo ok ?

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez darekra Zobacz posta
    Proszę o podpowiedź warto inwestować 1500 zł czy dać sobie spokój.
    Jeśli fotografujesz zarobkowo to inwestujesz. Jeśli hobbystycznie i dla siebie - to wydajesz pieniądze.
    Chyba że ilość/jakość zwrotu wydanych pieniędzy przełożymy na jakość i zadowolenie zdjęć a nie bezpośredni zarobek z nich... no ale wtedy w tereny humanistyczne i filozoficzne się zapuszczamy a nie ekonomiczne .

Domyślnie

Dobra lampa, jak masz pieniądze i nie żal Ci ich wydać - polecam. Sam miałem taki dylemat, ale mi przeszło i jestem zadowolony.

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Kup te lampe - dobra jest

Pełne uzależnienie Awatar Kubaman
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

lampa świetna, pytanie tylko czy jest ci potrzebna. Ja mam i stosuję rzadko, bo generalnie staram się unikać błyskania.
    Pasja---------------------> www.jakubszyma.pl

Przedsięwzięcie-------------> www.szyma.com

Pełne uzależnienie Awatar sal
    Miasto
    Gdzieś w lesie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kubaman Zobacz posta
    lampa świetna, pytanie tylko czy jest ci potrzebna. Ja mam i stosuję rzadko, bo generalnie staram się unikać błyskania.
    Jak robisz zdjecia w ciemnych pomieszczeniach, obiektow w ruchu, ciezko sobie poradzic bez lampy.
    Bo co Ci da iso1600 i szeroka dziura, skoro obiekt bedzie rozmazany ze wzgledu na ruch...
    Czasu nie mam, ale mam kompakt...

Początki nałogu Awatar jatzzek
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sal Zobacz posta
    Bo co Ci da iso1600 i szeroka dziura, skoro obiekt bedzie rozmazany ze wzgledu na ruch...
    Dami to ze obiekt nie bedzie rozmazany ze wzgledu na ruch, bo na 1/100 na ogniskowych z zakresu 17-55, to prawie kazdy ruch jest "zatrzymany".
    why waste your time looking for proof?
    what if the answer is never the truth?

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jatzzek Zobacz posta
    Dami to ze obiekt nie bedzie rozmazany ze wzgledu na ruch, bo na 1/100 na ogniskowych z zakresu 17-55, to prawie kazdy ruch jest "zatrzymany".
    Pójdź na mecz jakiś na hali (siatkówka, koszykówka) albo jakieś zawody/pokazy taneczne i opisz nam swoje wrażenia po kątem powyższego posta.

darekra
    Guest

Domyślnie

Dziekuje za szybkie odpowiedzi na moje pytanie. Podczas robienia zdjec denerwuje mnie odbicie swiatla padajacego z wbudowanej lampy na np. okulary. Kupujac lampe zewnetrzna mysle ze problem zginie. Pytanie do KUBAMAN: w jednym zdaniu - jak starasz się unikać blyskania w pomieszczeniu w porze wieczornej? Jaki program uzywasz itd.

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów