Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8

Wątek: canon 17-55 IS USM - allegro za 2200???

Początki nałogu Awatar tom170
    Miasto
    Gogolin/Opole

Domyślnie canon 17-55 IS USM - allegro za 2200???

1. Witam co myślicie o tej aukcji ???

http://allegro.pl/item288957830_cano..._8_is_usm.html

2. Warto sie skusić na ten obiektyw w tej cenie??? (wg mnie zdecydowanie lepszy od 17-40 skoro nie przejde raczej nigdy na FF)
    3. Brak gwarancji ale czy są awaryjne???
    4. Jest jakiś rozrzut jakościowy czy napewno będzie to dobry obiektyw???

Proszę o wasze opinie... ogólnie nie jestem w stanie az tyle dać za obiektyw ale kasę miałbym tylko kwestia czy warto zainwestowac raz i zamiast tammiego 17-50 kupic takiego canona i cieszyć się życiem
    Bo do 17-40 L nie jestem wstanie doplacic tyle, żeby mieć gorsze światło i lepszy AF niz w tamronie narazie czekam...

5. Warto kupić ew. używany w podobnej cenie??? (z kilkoma miesiacami gwarancji)

sorry tam nie ma kup teraz ale myślę, że ceny nikt nie wywinduje powyzej 2400zl (brak gwarancji a po cashbacku mozna go miec za ok 2700)
    EOS 400D + KIT + 50mm f1.8 + 70-300mm F4-5.6 SIGMA APO DG MACRO + MiniTrekkerAW + Sherpa 600R no i 4GB karta

Uzależniony Awatar tom517

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tom170 Zobacz posta
    sorry tam nie ma kup teraz ale myślę, że ceny nikt nie wywinduje powyzej 2400zl (brak gwarancji a po cashbacku mozna go miec za ok 2700)
    Jak juz jest 2200 to pewnie nie bedzie mniej niz 2700 - jeszcze 10 dni, tak to jest z licytacjami.

Kupisz tamrona bedziesz chcial canona, lepiej "zaoszczedzic" i odrazu kupic canona.

Bywalec Awatar delaa
    Miasto
    EPPO

Domyślnie

Witki !

2200 - to nie jest moim zdaniem końcowa cena.
    Sprzedawca - zieloniutki ale co tam .... raz sie żyje, jak masz 2koła "do przewalenia" to luzik.

Ja osobiście bym nie kupił bo z USA -"gwarę" masz w USA czyli nigdzie.

Do 17-40 f4L z gwarancją i ze sklepu w PL cenowo nie jest tak daleko ok "7paczek"... a to cena spokoju.... można czasem cholery dostać od takich "okazji" nie warto sie denerwować. Wiem bo tak miałem.

Pozdrawiam !

Pełne uzależnienie Awatar tombas
    Miasto
    Nowy Sącz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez delaa Zobacz posta
    Witki !

2200 - to nie jest moim zdaniem końcowa cena.
    Sprzedawca - zieloniutki ale co tam .... raz sie żyje, jak masz 2koła "do przewalenia" to luzik
    co do szkła to NAPEWNO WARTO
    a co do sprzedawcy, to nie znam człowieka, ale skoro jest opcja dostawy za pobraniem to mozna dopłacic 5 zł za opcje sprawdzenia przesyłki i zaro ryzyka
    Do zdjęć mam wszystko, prócz talentu...
    (R6, RP, RF 15-35 f/2.8L, RF 28-70 f/2L, RF 100 f/2.8L, RF 70-200 f/2.8L, EL-1, 470EX-AI)

Bywalec Awatar delaa
    Miasto
    EPPO

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tombas Zobacz posta
    skoro jest opcja dostawy za pobraniem to mozna dopłacic 5 zł za opcje sprawdzenia przesyłki i zaro ryzyka
    ....tak jasne i sprawdzisz przy listonoszu/kurierze czy jest OK ?? w sensie bycia OK dla obiektywu - prosze Cie .... nie pisz takich rzeczy sam byś tak kupił ??? - można najwyżej sprawdzić czy ziemniak w pudełku nie przyszedł.

Pełne uzależnienie Awatar tombas
    Miasto
    Nowy Sącz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez delaa Zobacz posta
    ....tak jasne i sprawdzisz przy listonoszu/kurierze czy jest OK ?? w sensie bycia OK dla obiektywu - prosze Cie .... nie pisz takich rzeczy sam byś tak kupił ??? - można najwyżej sprawdzić czy ziemniak w pudełku nie przyszedł.
    dokładnie tak kupowałam, wprawdzie od kolegi z tego forum (dzieki Fotomaniac), ale tak było, kurier z poczty zgodził się wypić kawę a ja w tym czasie sprzeliłem mu parę fotek i miałem czas nawet na wrzucenie ich na kompa i szybki rzut okiem.
    Do zdjęć mam wszystko, prócz talentu...
    (R6, RP, RF 15-35 f/2.8L, RF 28-70 f/2L, RF 100 f/2.8L, RF 70-200 f/2.8L, EL-1, 470EX-AI)

Bywalec Awatar delaa
    Miasto
    EPPO

Domyślnie

Wow - gratuluje w takim razie kuriera - mistrz !!!!! - mi sie nigdy tak nie udało - stąd wątpliwości i "ograniczone" zaufanie - a tak "by the way" z forum to troszke inna sprawa - nikt poważny nie chce "robić sobie syfu" - to zupełnie inna bajka.
    Pozdrawiam ! Na Nowy Rok !

Początki nałogu
    Miasto
    mysłowice

Domyślnie

tak jak mówią, to nie jest cena końcowa.2700zł to przesada ale na 2500zł może jeszcze iść. ja kupiłem nowy z EU i PL gwarancją i jeszcze osłoną przeciwsłoneczną za 2670zł i to z przesyłką po stronie kupującego- tydzień temu. a obiektyw naprawdę dobry- te IS to myślałem, że bajer w dodatku jeśli chodzi o szeroki kąt ale się myliłem- fantastyczna sprawa.

Uprawnienia umieszczania postów