Witam,
chcę kupić obiektyw do mojej 350tki od razu zaznaczam, że czytałem forum ale nie znalazłem odpowiedzi na to co chciałem, stąd ten wątek.

Kita już wypróbowałem i wiem mnie więcej co chce kupić

Potrzebuje:
-ładny bokeh (właściwie najważniejsze dla mnie wraz z plastyką obrazu)
-w miarę, o ile to możliwe, pewny af
-ogniskową która wykorzystam zarówno w mieszkaniu jak i na dworze
-dobry jakościowo (żeby mi w zimę nic nie zamarzło/ jak się lekko pomoczy żeby dalej działał - nie mówię tu o ekstremalnych sytuacjach)

stąd zdecydowałem się na C50/1.4USM
i tu im więcej czytałem tym więcej niejasności mi się robiło

Jak to w końcu jest z tym obiektywem ?

Dużo osób go chwali, ale mają inne puszki (problem punktu krzyżowego AF)
Wiele osób narzekało ogólnie na jasne stałki i c350d

Czy 50/1.8 będzie lepiej współpracował z350d niż 50/1.4@1.8 bo tak by wynikało z wypowiedzi które czytałem, czy źle to zrozumiałem ? czy to USM coś mi da więcej przy pracy z tą puszką?

Już się umówiłem na testy 1.4 w poniedziałek, ale może coś mi się rozjaśni wcześniej, bo może w ogóle nie ma sensu żebym stałke ze światłem poniżej 2.8 kupował, a jeżeli tak to co innego wziąć ? T17-50/2.8 ( bokeh w ogóle mi nie pasuje a i podobno z ostrzeniem też są problemy) zależy mi najbardziej na plastyce obrazu i ostrości co przy kwocie 1500zl w miarę mogą mi dać tylko stałki ?

Zmiana puszki na razie nie jest brana pod uwagę. Cierpliwość mam bo 2 lata z kitem już jestem i daję rade do 35m więc może to 50/1.4 dało by też rade przy odpowiednim ustawianiu ostrości (na punkty takie jak oko brew itp. bo mam na to czas - czy to i tak nic nie da i af będzie się rozjeżdżał?)

Jeżeli coś pisze niezgodnie ze stanem faktycznym to proszę o rozjaśnienie mi tego

Pozdrawiam,
D.